Hiljuti kinnitas Eesti Olümpiakomitee (EOK) tippspordikomisjon uue toetuste saajate nimekirja. Kergejõustiklasi on rahasaajate seas 19, suurt vastukaja on tekitanud kuulitõukaja Kristo Galeta ja maratoonar Roman Fosti juhtumid. Neist esimene arvati nimekirjast välja, teisel vähendati toetust poole võrra. Tegelikult on kaotajaid veel mitu, nagu ka võitjaid, nii on see nimekirjade uuenemisega alati olnud.

Esmalt võitjatest. Nendeks on sel hooajal ilusaid tulemusi pakkunud tõkkesprinter Keiso Pedriks, kuulitõukaja Jander Heil, kolmik- ja kaugushüppaja Tähti Alver ning kümnevõistleja Taavi Tšernjavski. Seejuures ei tekkinud nende osas komisjonis ka vastuväiteid.

Eelmisel aastal Eesti rekordi 20.76ni viinud 37-aastane Kristo Galeta enam EOK toetuse saajate hulka ei kuulu nagu ka Eesti naiste odaviskerekordi omanik Liina Laasma. Doha MMil 33. koha saanud Galeta eakaaslane Roman Fosti peab leppima poole väiksema toetusega ehk jagab C-kategooria toetust Jaak-Heinrich Jagoriga. Poole väiksema summaga peavad hakkama saama ka kaugushüppaja Ksenija Balta ja vasaraheitja Anna Maria Orel.

Kommentaarid
Copy