GALERII ⟩ Esimest korda täispika Ironmani läbinud Märt Avandi võrdles emotsiooni lapse sünni ja abiellumisega (6)

Postimees
Copy

Täna toimunud IRONMAN 70.3 (1,9 km ujumist, 90 km rattasõitu ja 21,1 km jooksu) Tallinnas võitis meestest taanlane Daniel Baekkegard ajaga 3:40.08 ja naistest Katrina Matthews Suurbritanniast (4:08.14). Eestlastest olid parimad kolmandaks tulnud Kaidi Kivioja (4:16.50) ja kümnendaks jäänud Kevin Vabaorg (03:53.17).

Meeste PRO eliitgrupis teenis teise koha Sebastian Kienle Saksamaalt ajaga 03:41.54, kolmas Andreas Dreitz Saksamaalt ajaga 03:43.52. Baekkegard väljus ujudes esimesena veest ja hoidis oma liidripositsiooni terve võistluse vältel.

Naiste PRO eliitgrupis oli teine Maja Stage-Nielsen Taanist ajaga 4:13.15.

Mõõtu võtsid ka 71 kolmeliikmelist meeskonda, kellest osutus kiireimaks Tripassion Triatloniklubi tiim koosseisus: Martin Liivamägi, Vidrik Vaiksaar ja Karel Hussar. Distantsi läbimiseks kulus neil 3:47.01.

Võitja Daniel Baekkegard lausus pärast finišeerimist: «Oli imeline saada võimalus sel aastal veel üks võistlus teha ja see ka võita. Rattarada oli väga kiire, jooksurada pöörete tõttu keeruline. Eestlased on olnud äärmiselt külalislahked ja korraldus väga hea. Järgmisel aasta tagasi tiitlit kaitsma tulla on kindlasti minu soovinimekirjas.»

Toimus ka täispikk IRONMAN Tallinna võistlus. See algas 3,8 kilomeetrise ujumisdistantsiga Harku järves, jätkus 180,2 kilomeetrise rattadistantsiga pealinna ümbruskonna asulates ja läbi linna Lennusadamasse, lõppedes 42,2 kilomeetrise jooksumaratoniga, mis koosneb neljast ringist pealinna tänavatel. 

Meestest võitis norralane Jon Saeveras Breivold ajaga (8:27.44), naistest soomlanna Laura Jalasto (9:44.04). Eestlastest olid kiireimad kuuendale kohale tulnud Kaspar Loog (8:47.21) ja naistest Ursel Velve (10:55.27).

Võistluse läbis esikmest korda (11:38.30) ka näitleja Märt Avandi. «See, mis toimub rajal ja see, mis toimub pärast, on nagu öö ja päev. Nii erinevad kui saavad üldse olla. Rajal olek on jube, see on ränk piin. Kui sa targalt ei tegutse, siis see karistab ära. Peaaegu sain ka rattarajal karistada, alustasin liiga kiiresti, aga õnneks tuli mõistus pähe ja tõmbasin natukene tagasi ja tuli jõud ka tagasi. Aga praegu, ei ole kõrvale panna midagi sama emotsionaalset – kui, siis vaid lapse sünd ja abiellumine,» ütles ta pressiteate vahendusel. 

Võistlus oli ühtlasi ka Eesti meistrivõistluste etapp. Naiste esikolmiku moodustasid Ursel Velve, Kadri Possul ja Jane Oidekivi. Meeste paremad olid Kaspar Loog, Timmo Jeret ja Rauno Pikkor.

Hommel kell 11 algab Škoda Laagri 4:18:4 rahvatriatlon.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles