PM RALLY ESTONIAL ⟩ Rohkelt rehve lõhkunud Torn: lõpuks jäid need kaikad kodaratesse kinni

Copy

Lootusrikkalt alanud Rally Estonia lõppes Ken Tornile kurvalt: teisel ringil lõhkus ta kaks rehvi ning ei saanud sõitmist jätkata.

Ka hommikusel läbimisel rehvi lõhkunud Torn kirjeldas pärastlõunat järgnevalt: «Samad kaikad, mida meile päeva esimeses pooles prooviti kodarasse visata, jäid lõpuks sinna pidama. Teise ringi esimesel katsel oli pärast nukki suur kivi täpselt sõidujoones. Esirattad suutsin mööda laveerida, aga tagarattad jäid sinna kinni. See lõhkus meie tagasilla ja rehvi.»

«Vahetasime rehvi ära ja järgmisel katsel sõitsime täiesti normaalselt, kuniks pidurduse peal lõhkus liivaauk meie esimese ralli ja sinna see ralli läks,» lausus enne hoolduspausi JWRC arvestuses Robert Virvese järel 1,3-sekundilise kaotusega teist kohta hoidnud Torn.

Torn võttis teadlikult riski ning läks teisele ringile vastu ühe varurehviga. Kas tagantjärgi tarkusena võinuks võtta ikkagi ka teise varurehvi? «Oleks ja poleks. Oleks võinud, oleks ka mitte. Kui sa statistikat vaatad, siis iga katsega läks üks rehv ehk nii palju poleks neid sinna mahtunud. Läksin veidi riski peale. Minu jaoks oli ka üllatus, et liivaauk võib rehvi lõhkuda. Hea kool.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles