VIDEO ⟩ NBA üks favoriite pääses suurest häbist, ent kaotas MVP

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Khris Middleton (vasakul) vedas Bucksi võidule.
Khris Middleton (vasakul) vedas Bucksi võidule. Foto: Kim Klement/USA TODAY Sports/Scanpix

Korvpalliliigas NBA alistas Milwaukee Bucks idakonverentsi poolfinaalmatšis lisaajal 118:115 Miami Heati ning jäi ellu. 

Play-off´idele ühe suurfavoriidina vastu läinud Bucks läbiski esimese ringi pärast avamatši ehmatust Orlando Magicu vastu kindla 4:1 paremusega. Selged soosikud oldi ka Heati vastu, kuid poolfinaali esimesed kolm mängu võitsid just võistkondlikumalt tegutsenud Miami mehed. 

Šokk-tulemus 4:0 polnud sugugi kaugel. Läinud ööl peetud kohtumises oli Heat veel normaalaja lõpus punktiga peal. 1,9 sekundit enne lõpuvilet tabas aga Bucksi tagamees Donte DiVincenzo kahest vabaviskest ühe ja viis mängu lisaajale. 

Otsustavatel hetkedel oli parem Milwaukee. Võidu vormistas 2,2 sekundit enne lõppu üleplatsimehena 36 punkti toonud Khris Middletoni vabavisetest. Järgneval rünnakul kaotas Heat palli. 

Bucksi seis aga väga lihtsamaks ei läinud. Nelja võiduni peetavas seerias vähendati vahe küll 1:3 peale, kuid üsna tõsiselt sai vigastada võistkonna staar, teist aastat järjest liiga kõige väärtuslikumaks mängijaks valitud Giannis Antetokounmpo. Hüppeliigest väänanud kreeklane tegi viimases matšis kaasa vaid 11 minutit.

Läänekonverentsis poolfinaalis teenis esimese võidu Los Angeles Lakers, alistades Houston Rocketsi 117:109. Seeria on nüüd 1:1 viigis. 

Lakersit vedasid kaks staari: Anthony Davis kogus 34 silma ja 10 lauapalli, LeBron James lisas 28 punkti, 11 lauda ja üheksa tulemuslikku söötu. Rocketis poolel jagunesid punktiviskajad ühtlaselt: James Harden tõi 27, Eric Gordon 24, P.J Tucker 18 ja Robert Convington 17 punkti

Lääne teises pooles on Denver Nuggetsi ja Los Angeles Clippersi seeria samuti 1:1 viigis. Idas on nii Boston Celtics kui ka Toronto Raptors võitnud kaks kohtumist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles