Osaka mängust Kontaveidiga: esitasin aasta ühe parema partii

Toimetas Ville Arike
Copy
Naomi Osaka hiilgav servipäev ei jätnud Anett Kontaveidile võimalust.
Naomi Osaka hiilgav servipäev ei jätnud Anett Kontaveidile võimalust. Foto: Robert Deutsch/USA Today Sports/Scanpix

USA lahtiste tennisemeistrivõistluste kaheksandikfinaalis Anett Kontaveidi alistanud jaapanlanna Naomi Osaka jäi enda mänguga rahule ja ütles, et esitas aasta ühe parema partii.

«Arvan, et läks päris hästi,» võttis Osaka mängu kokku. «Olen üsna kindel, et esitasin tänavuse lühikese hooaja ühe parema partii.»

Osaka on nüüd Kontaveidiga kohtunud viiel korral ja alati võitnud. Täna näitas ta kohati ideaalset tennist, kuid ainult selle abil oligi võimalik Kontaveiti murda. Kohati tekkis jaapanlanna mängu ka rida lihtvigu, ent need tulid sisse Kontaveidi, mitte tema enda pallingugeimides.

Osaka servis nõnda hästi, et täna poleks maailmas talle ilmselt keegi vastu saanud. Ning seejärel ootas ta kannatlikult, millal vastase servigeimis võimalus avaneb. Ta säilitas rahu ega läinud eksimuste peale närvi.

Numbrid räägivad enda eest. Osaka esimese servi õnnestumise protsent oli 71, Kontaveidil 59. Ning Osaka võitis 32-st esimese servi punktist tervelt 27 (teises setis 17/17!), Kontaveit 44st 29. Teise servi punktid vastavalt 13/9 ja 31/14. Jaapanlanna servivõimsust iseloomustab kõige paremini asjaolu, et Kontaveit ei teeninud mängu jooksul ühtegi murdepalli.

«On küllalt lihtne ühel hetkel murduda, eriti siis, kui tunned, et oled loonud juba nii palju võimalusi, aga neid mitte kätte saanud. Kuid ütlesin endale, et ta on suurepärane mängija, kes hoiab oma servi väga hästi, nii et jätkasin surve avaldamist,» rääkis Osaka teise seti võiduretseptist.

Mängu alguses võitis Osaka kohe Kontaveidi servigeimi ja ta hoidis initsiatiivi kindlalt. Teises setis aga ei suutnud seisuni 5:4 kumbki pool vastase servi murda. Järgnes pikk-pikk geim, kus Osaka teenis Kontaveidi servil kuus matšpalli ja sai neist viimase lõpuks kätte.

Osaka märkis ka, et tema juba eelmisel turniiril vigastada saanud reielihas oli täna parem. «Liikusin küllalt hästi, olen väga õnnelik!»

Osaka kohtub veerandfinaalis ameeriklanna Shelby Rogersiga, kes üllatas 7:6, 3:6, 7:6 võiduga tšehhitari Petra Kvitova üle. Seejuures päästis Rogers neli vastase matšpalli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles