VIDEO ⟩ Ott Tänak: tunnen kergendust, Rally Estoniaga kaasnes rohkem kui palju pinget

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Jarek Jõepera

Ajaloo esimese Eesti autoralli MM-etapi võitnud Ott Tänak tunnistas, et finišipoodiumil seistes vabanes ta viimaks pingetest.

«Tundsin kergendust,» ütles Tänak DirtFishile antud videointervjuus. «On olnud rohkem kui palju pinget: esimest korda toimus WRC-etapp Eestis, mul polnud endiselt Hyundaiga võitu ja varasemalt pole masin sellistes oludes olnud parim. Kõik asjad kokku panid peale kõva surve. Olime kohustatud hästi esinema.»

Ta jätkas: «Teadsin, et oleme tiimiga kõvasti tööd teinud, aga meil polnud aimugi, kuidas on teisel läinud. Pinget oli igatahes õhus. Lisaks pidime hakkama saama keerulistes oludes, kus tuli palju üllatusi. Parajalt stressirohke...»

Valitsev maailmameister tõdes, et sel tasemel ei peagi midagi lihtsat tulema, kuid koduradade kohta tuli heidelda üllatavalt paljude ootamatustega: «Ma pole Eestis selliseid asju kunagi näinud ega kogenud. Kokkuvõttes olid olud palju nõudlikumad kui ootasin.»

Saarlane selgitas, et koroonaviiruse tõttu pikaks veninud pausiga oligi plaan Hyundai i20 WRC võimalikult kiireks saada. Tööga saadi hästi hakkama, sest Rally Estonialt lahkuti kaksikvõiduga. Teise koha teenis Craig Breen. 

Samas jääb Tänak ettevaatlikuks. «Eesti võistlus oli väga spetsiifiline. Nii kiireid rallisid MM-kalendris eriti pole. Türgi etapp on täielik vastand. Peame selleks samuti korralikult valmistuma,» viitas ta juba järgmise nädalavahetuse võistlusele. 

«Raske on midagi oodata, sest ma pole praeguse masinaga isegi sellistel teedel testinud. Tuleval nädalal alustame ettevalmistus [Kreekas]. Eks siis paistab, kus me oleme.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles