Terviseameti spetsialistid kiidavad rallipublikut

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Terviseameti Lõuna regionaalosakonna juhataja Tiia Luht.
Terviseameti Lõuna regionaalosakonna juhataja Tiia Luht. Foto: Tomi Saluveer / Lõuna-Eesti Postimees

Nädalavahetusel aset leidnud Rally Estonia toimus väga rangete piirangutega ning oli terve nädalavahetuse terviseameti spetsialistide terava jälgimise all.

Terviseameti Lõuna regionaalosakonna juhatajal Tiia Luhtil jagus nii võistluse korraldajatele kui ka rallipublikule vaid kiidusõnu. «Rallirahvas oli väga hoolas,» sõnas ta.

Luht märkis, et võistluste ajal tuli küll teha pealtvaatajatele ja ka rallil töötajatele mõningaid märkusi, kuid neist võeti kohe õppust. «Palusime pealtvaatamisalade töötajatel kontrollida, et inimesed ikkagi maske kannaks ning need ka endale õigesti näole sätiks, tulemus oli ka kohe näha,» lisas ta.

Kui nüüd peaks ilmnema, et keegi rallil koroonaviirusega nakatus, siis see saab selguda kõige varem alles selle nädala lõpus. «Viiruse peiteaeg on viis kuni seitse päeva, aga praegu loomulikult loodame, et rallil nakatumisi ei toimunud,» sõnas Luht.

Ta lisas, et neil on rallikorraldajatega välja töötatud süsteem, kuidas nakatumise korral kätte saada samas alas viibinud inimesed. «Kõik andmed katsetel osalenud isikute kohta on korraldajatel olemas ning seega saame sealt operatiivselt ja kiirelt kõik vajalikud andmed kätte,» selgitas Luht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles