Järveoja võttis enne Rally Estoniat olulisel põhjusel kaalust alla

Postimees Sport
Copy
Martin Järveoja ja Ott Tänak
Martin Järveoja ja Ott Tänak Foto: Tairo Lutter / Postimees

Ott Tänaku kaardilugeja Martin Järveoja avaldas, et pidi enne Rally Estoniat ette võtma kaalulangetuse. Eesmärgiks oli saavutada võimalikult lubatud miinimumi lähedane võistluskaal.

Järveoja ütles, et ralli on suuresti detailides kinni ja maksimaalse lõpptulemuse saamisel mängisid väga paljud asjad olulist rolli. Üheks selliseks detailiks oli võistlusauto kaal, mis pidi ideaalis olema võimalikult lubatud miinimumi lähedal, milleks oli koos sõitjatega 1350 kg.

«Otsustasin juba paar nädalat enne rallit, et võtan selle tarbeks ette kaalulangetuse. Eesmärgiks oli 6 kg kehakaalust alla võtta,» ütles Järveoja Topauto ralliblogis. «Judo aegadel oli kaalulangetus enne võistlusi täiesti tavaline praktika, seega oli päris huvitav vanade aegade taustal taas selline projekt ette võtta ning päevas vähemalt 20 korda kaalu peal käia. Sain eesmärgi täitmisega kenasti hakkama, küll läbi raskuste, aga sain hakkama.»

Järveoja mainis, et lisaks üle kuue kuu kestnud pausile tegi esimese MM-etapi pärast koroonapausi oluliseks selle toimumispaik. «Hoolimata asjaolust, et Covid-19 tõttu ei pääsenud kõik soovijad raja äärde, oli igal hetkel kaasmaalaste kaasaelamist tunda. Eriti lahe oli paljusid inimesi ülesõitudel plakatite ning lippudega lehvitamas näha. Aitäh kõigile, kes tulid!»

Eriti toob Järveoja fännide puhul esile, et kõik suhtusid rallikorraldajate ning terviseameti reeglitesse täie tõsidusega ning hoidsid sõitjatega distantsi, nagu oli palutud.

Üks koroonaviirusest tingitud uuendus oli Järveojale veelgi enam meelt mööda. «Üks väga tervitatav muudatus oli ka see, et ajakirjanikud ei olnud igal sammul meie privaatsfääris. Ütleme nii, et päris mõnus oli segamatult ainult oma tööle ja tulemusele keskenduda ilma pidevalt oma tundeid lahkamata.»

«Ralli ise oli otsast lõpuni päris ärev ja pingeline. Paljuski ootamatud rehviprobleemid tekitasid omajagu peavalu ning muutsid ralli kulgu. Lõpp hea, kõik hea – võitsime ajaloolise 600. WRC-etapi, esimese WRC Rally Estonia ja olime esmakordselt MM-poodiumi kõrgeimal astmel Hyundai i20ga,» ütles Järveoja.

«Meie töö läheb aga kohe täistuuridel edasi ning juba oleme teel Kreeka suunas, et Türgi ralliks valmistuda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles