Riia MK-etapi parim eestlane oli Argus

Ratsutamine.postimees.ee
Copy
Paul Argus ja Renessin Ruila MK-etapil.
Paul Argus ja Renessin Ruila MK-etapil. Foto: Celin Lannusalu

Riias peeti septembri esimesel nädalavahetusel rahvusvaheline takistussõiduvõistlus, mis kulmineerus pühapäeval maailmakarika etapiga. Eestlastest tegi MK-etapil parima tulemuse Paul-Richard Argus, kes lõpetas neljandal kohal.

Lätis toimunud MK-etapil võistles 31 võistluspaari kõikidest Balti riikidest, Soomest ja Rumeeniast. Kogu võistluse ajal olid eestlased erinevates võistlusklassides võidukad ja nii oli lootust, et ka peaalal tuleb meile kõrgeid kohti. Ilm oli vihmane ja võistlus toimus muruväljakul, mistõttu tuli ette rohkelt eksimusi ja loobumisi. Põhisõidust pääsesid edasi kõigi kolme Balti riigi esindajad ning rumeenlane.

Esimesena startis ümberhüpetel Eesti paar Paul-Richard Argus ja Renessin, kes alustasid hästi, kuid võtsid kaasa kaks latti. Aeg oli ümberhüpete kiirem, kuid ei andnud seekord neljandast kohast kõrgemat tulemust. Leedulane Matas Petraitis hobusel Goldcoast VDL eksis ühe korra ja lõpetas kokkuvõttes kolmandal kohal. Rumeenlane Andrea Herck, kes on ka Eesti publikule hästi tuntud, eksis Trocadero De Jarsay’ga samuti ühel takistusel, kuid tegi kiire aja, minnes võistlust juhtima. Lätlaste lootused olid Laura Penelel ja Dundas V.D.M.’l, kes tuli starti viimasena. See paar võitis ka 2019. aastal Tallinnas Saku Suurhallis toimunud MK-etapi. Laura ja Dundas tegid väga hea sõidu, kuid said kirja 4 karistuspunkti ja olid vähem kui sekundi Rumeenia paarist aeglasemad. Pettunud Laura pidi seekord kodupubliku ees leppima teise kohaga. Herck võttis siit kaasa MK-etapi võidupunktid.

Eestlastest jõudsid siin sõidus auhinnalisele kohale veel Gunnar Klettenberg hobusel B Captain Norman (6. koht) ja hobusel Queensland (11.koht), Tarmo Kutsar hobusel Natreju (7. koht), Urmas Raag hobusel Van Damme (8. koht) ja Tiit Kivisild hobusel Haloubet (12. koht).

Teistest võistlusklassidest noppisid eestlased kõigil kolmel päeval rohkelt võite. Laupäevase 140 cm parkuuri parim meie paar oli Urmas Raag ja Van Damme, kes lõpetasid teisel kohal. Reedeses 140 cm sõidus oli kõrgeimal kohal Argus Renessiga, saades viienda auhinnalise koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles