Rally Estonial käinud pealtvaataja andis positiivse koroonaproovi (1)

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Rally Estonia fännid.
Rally Estonia fännid. Foto: Remo Tõnismäe

Rally Estonial kasutati koroonaviiruse ennetamiseks suhteliselt karme meetmeid, kuid paraku mitte ühegi viirusjuhtumita nädalavahetus ei möödunud.

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1 838 Covid-19 esmast testi, millest 22 tulemus osutus positiivseks. Neist üks haigestuja oli Rally Estoniat külastanud pealtvaataja.

«Inimene oli väga hoolas, kandis maski, kasutas HOIA äppi ja kui enesetunde halvenedes, lahkus viivitamatult rallilt. Sellest hoolimata palume RP6 passide omanikel, kes osalesid SS1 (Tartu vald), SS3 (Karste), SS10 (Kääriku) ja SS14 (Nõuni) katsetel, oma tervist jälgida ning haigusnähtude tekkimisel pöörduda perearsti poole,» kirjutas terviseamet tänases pressiteates.

Terviseameti Lõuna regionaalosakonna juhataja Tiia Luht kinnitas Tartu Postimehele, et nakatumine ei toimunud Rally Estonial. «Inimene oli haige ehk nakatumine toimus mujal, tuttava kaudu,» selgitas Luht. Terviseamet sai juhtumist teada täna hommikul ning täpsem uurimine veel käib.

Teatavasti müüdi Rally Estoniale tänavu 16 erinevat rallipassi ning igasse gruppi kuulus 1000 inimest, kes said nädalavahetuse jooksul rallit jälgida kuni viies pealtvaatamisalas.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles