Blogi ⟩ Vips jõudis F2-sarjas esimest korda poodiumile!

Postimees Sport
Copy

Eesti vormelilootus Jüri Vips tegi täna F2-sarja Toscana GP sprindisõidul küll väga kehva stardi, kuid näitas korralikku kiirust ning mahtus viimasena poodiumile.

Kui punased tuled kustusid, langes teisena alustanud Vips kärmelt neljandaks. Temast pääsesid mööda nii Christian Lundgaard kui ka Louis Deletraz. Eestlast hakkas jälitama seitsmekordse F1-tšempioni Michael Schumacheri poeg Mick.

Vips elas aga võistlusesse hästi sisse ning tõstis aja edenedes kiirust. Schumacher ei saanud liiga ohtlikuks ning seitsmendal ringil jahtis meie mees Artjom Markelovi kolmandat kohta. Vips sai ka sisuliselt mööda, kuid venelane müksas DAMSi mehe vormeli tagumist paremat rehvi, mistõttu tuli maarjamaalasel keskenduda masina rajal hoidmisele.

Järgmise ringi alguses õnnestus Vipsil aga Markelovist mööda saada. Deletraz oli veidi enam kui kolme sekundi kaugusel ning ehkki šveitslase edu näis turvaline, suutis Vips 23-ringilise sõidu lõppfaasiks tulla piisavalt lähedale, et Deletrazi ohustada. Tõsi, liiga head võimalust möödumiseks ei tekkinud.

Sõidu võitnud Lundgaardile kaotas kümme punkti teeninud Vips 14,870 sekundit, Deletraz jäi 0,549 sekundi kaugusele. Pärast sõitu vabandas eestlane tiimi ees, et stardi untsu keeras. Ta uskus, et muidu võinuks ta võidelda võidu eest.

Enne sõitu:

Eile toimus Mugellos esimene võistlussõit, kus kümnendana alustanud Vips tõusis seitsmendaks. Tegelikult sai eestlane kvalifikatsioonis seitsmenda koha, kuid kohtunikud karistasid teda Louis Delétrazi takistamise eest.

Red Bulli noortesüsteemi kuuluva Vipsi jaoks võib täna olla F2-hooaja viimane sõit. DAMSi tiimi vormelit rooliv eestlane on asendanud Barcelonas selga vigastanud Indoneesia passiga Sean Gelaeli, kelle tervis võib järgmiseks etapiks Sotšis aga taas korras olla.

Vips on kihutanud viiel F2-sarja sõidul, jäädes kolmel korral esimesena välja punktikohalt. Eilne seitsmes koht tõi talle F2-karjääri esimesed kuus silma. Võistluse üldarvestust juhib legendaarse Michael Schumacheri poeg Mick, kes edestab vaid nelja silmaga Callum Ilotti. Vips on 17. kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles