Kristjan Ilves näitas hooaja eel head lennukust

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Kristjan Ilves.
Kristjan Ilves. Foto: Markku Ulander via www.imago-images.de/Scanpix

Eesti parim kahevõistleja Kristjan Ilves oli nädalavahetusel võistlustules Lillehammeris, kus toimusid Norra meistrivõistlused. 

Reedel oli kavas traditsiooniline suure mäe võistlus ühes 10 km rullsuusasõiduga. Hüppemäel maandus Ilves 130 meetri peal, mis oli päeva teine tulemus, kuid suusarajal langes ta kolmandaks, kaotades lõpuks Jens Lurås Oftebrole 46,3 ja Jørgen Grabakile 13,2 sekundiga. 

Laupäeval oli kavas uudses formaadis võistlus: esmalt toimus vabatehnikasprint ning seejärel normaalmäelt suusahüpped. Sprindis jäi meie mehe laeks poolfinaal, hüppemäel sai ta kirja 98,5 meetrit, mis andis kokkuvõttes neljanda koha.

Pühapäeval oli kavas traditsiooniline normaalmäevõistlus (hüpe + 10 km rullsuusasõitu). Hüppemäel oli Ilves ainus, kes üle 100 meetri kandus. 105,5 meetri pikkune õhulend siiski esikohta ei andnud, kuna 99,5 meetri peale maandunud Harald Johnas Riiber edestas ühes tuule- ja stiilipunktidega meie meest 0,1 punktiga. 

Rullirajal näitas Ilves aga alles 13ndat aega, mistõttu kukkus ta paremusjärjestuses kuuendaks.

«Oli väga positiivse tagasisidega nädalalõpp. Algas reedel kolmanda kohaga, seejärel olin sprindis neljas ja täna (pühapäeval – K.J.) siis kuues. Natukene langev trend, aga lõpuks sain hea hüppe ning võin sellega rahul olla. Murdmaarajal olin natukene tühi ja polnud seda jõudu enam, aga vähemalt sai endast kõik välja antud. Nüüd ootavad ees kergemad päevad ja siis eks näis, mis tulevik toob. Võtan samm-sammu haaval,» kommenteeris Ilves ühismeedias võistlusi. 

Norra meistrivõistlustel oli võistlustules ka Kristjan Ilvese noorem vend Andreas, kes sai Lillehammeris vastavalt 14., 19. ja 13. koha. Suurematest kohalikest staaridest ei löönud võistlustel kaasa viimaste aastate maailma parim kahevõistleja Jarl Magnus Riiber ja Magnus Krog. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles