Norrast sirgub Warholmi ja Ingebrigtsenite kõrvale järgmine rekordeid nihutav kergejõustikutalent

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Henriette Jæger (paremalt teine)
Henriette Jæger (paremalt teine) Foto: MARIUS SIMENSEN/imago images / Bildbyran/Scanpix

Kui praegu saavad norralased kergejõustikuvõistlustel kaasa elada peamiselt Karsten Warholmile ning vendadele Ingebrigtsenitele, siis peagi võib nende kõrvale lisanduda ka kolmas perekonnanimi. 

Norra kergejõustiku järgmiseks tulevikulootuseks on 17-aastane mitmevõistleja Henriette Jæger, kes haaras nädalavahetusel enda nimele U18 vanuseklassi seitsmevõistluse maailmarekordi. 

Jæger kogus kahe päevaga 6301 silma ning ületas eelmise, hispaanlanna Maria Vicente nimele kuulunud tippmargi 80 punktiga. 

«See on täiesti uskumatu. Uus rekord oli mul kogu aeg kuklas, kuid ma ei uskunud, et mul õnnestub see ka tegelikult kokku panna,» sõnas norralanna väljaandele VG. 

Eriti keeruliseks osutus mitmevõistluse viimane ala ehk 800 meetri jooks. Ent kuna maailmarekord oli võimalik, otsustas Jæger end praktiliselt pildituks joosta ja püstitaski isikliku rekordi 2.11,37. «Olin finišeerides üliõnnelik ning kontrollisin igaks juhuks kaks korda oma aega. Olen varem nii kiiresti jooksnud vaid jänesega, kuid nüüd tuli mul üksinda joosta vastutuules. Ma ei uskunud, et suudan seda,» sõnas Jæger. 

Kuigi norralanna unistab juba praegu olümpiast ei kavatse ta arengus etappe vahele jätta. Järgmisel aastal läheb tema põhirõhk seega U20 vanuseklassi MMile.

Rahvusvahelistelt võistlustelt Jægeril veel liiga palju kogemusi pole: eelmine aasta võttis ta osa Bakuus toimunud Noorte Olümpialt, kus ta tuli seitsmevõistluses hõbedale. Tänavu osales ta ka Norra meistrivõistlustel, kui noppis veebruaris, veel 16-aastaselt, kulla nii 60 kui ka 200 meetri jooksus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles