Türgi ralli viimane võistluspäeva algas meeletu draamaga, vaid kaks meest jõudis puhtalt finišisse

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Teemu Sunineni ralli lõppes Çetibeli katse esimesel läbimisel. Ka teised maadlesid seal probleemidega.
Teemu Sunineni ralli lõppes Çetibeli katse esimesel läbimisel. Ka teised maadlesid seal probleemidega. Foto: Kuvatõmmis

Türgi ralli viimane võistluspäev algas 38,15 km pikkuse Çetibeli katsega, mis halastas vaid Elfyn Evansile ja Gus Greensmithile. 

Esimesena rajal olnud Ott Tänak ja Martin Järveoja ei saanud gaasipedaali liiat suruda, sest neil oli probleeme sidevahenditega, mistõttu tuli Järveojal kohati sõrmi kasutada, et Tänakut katsel suunata. 

Teisena rajal olnud Pierre-Louis Loubet ei jõudnud üldse katse lõpuni, vaid jäi mehaanilise rikke tõttu teepervele. Sama saatus tabas ka Teemu Sunineni, kes sõitis karmil kruusateel oma Fordil ratta alt ära. 

Teine M-Spordi mees Esapekka Lappi jõudis küll lõpuni, kuid selleks tuli soomlasel vahepeal rehvi vahetada, mistõttu kaotas ta kõvasti aega. 

Katsel tuli jalavarje vahetada ka Kalle Rovanperäl, Sebastien Ogier'l ja Thierry Neuville'il. Vanameister Sebastien Loeb lõhkus rehvi nii katse lõpuosas, et prantslane otsustas oma Hyundaiga lihtsalt lõpuni lonkida. 

Neuville'i katselõpu kommentaar: «Andsin endast parima aga arvasin, et amort on katki. Siis sain aru, et see on ikkagi rehv ja otsustasin selle ära vahetada.»

Loebi katselõpu kommentaar: «Ma ei tea, kus mu rehv katki läks. Sõitsin kogu aeg keset teed. Ma ei sõitnud enda teada millelegi otsa.»

Ogier'i katselõpu kommentaar: «Katastroof! See pole meie nädalavahetus.»

Üheksanda katse tulemused:

Foto: EWRC

Pöörase katse järel tõusis ralli liidriks Elfyn Evans, kelle edu Ogier' ees on nüüd 46,9 sekundit. Kolmandalt kohalt leiab Loebi. 

Çetibeli katse ootab sõitjaid täna aga korra veel. Selle teine läbimine algab kell 11.10 ning seda saab vaadata Postimehe vahendusel

Ralli üldseis pärast üheksandat katset:

Foto: EWRC
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles