MM-sarja rekordimees: katkestamine maksis Tänakule ilmselt maailmameistritiitli

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Ott Tänaku ja Martin Järveoja jaoks lõppes Türgi ralli laupäeva esimesel kiiruskatsel, kui nende Hyundai i20 Coupe WRC-masinal purunes roolisüsteem. Täna on valitsevad ilmatšempionid superrally süsteemis küll rajal tagasi, et punktikatselt lisasilmi noppida, kuid ekspertide hinnangul on nende lootus maailmameistritiitlit kaitsta, ilmselt juba kadunud. 

Tänakut tabas probleem umbes 5,6 km enne Yeşilbelde kiiruskatse lõppu, kui tema Hyundai roolisüsteem ootamatult üles ütles. Videokordused reedavad, et saarlase jaoks tuli see täieliku üllatusena ning pärast juhtumit tiimiga suheldes lausus Tänak, et enne tee äärde jäämist süttis roolivõimu temperatuuri hoiatusnäidik.

Soome Rahvusringhäälingu ralliekspert Miikka Anttila arvab, et hooaja teine katkestamine – Tänak ei teeninud mäletatavasti punkte ka Monte Carlos, kui karmi avarii tegi – maksis eestlastele ka maailmameistritiitli. «Tänaku MM-tiitli jaht lõppes ilmselt seal samas,» kostis 220 MM-etapil osalenud Anttila, kellest rohkem pole MM-sarjas kihutanud ükski kaardilugeja, laupäeva õhtul. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles