Punktikatsel maksimumsilmadest ilma jäänud Tänak: s*** nädalavahetus (1)

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Hyundai Motorsport GmbH

Ott Tänaku ja Martin Järveoja jaoks ei pakkunud Türgi ralli just liiga palju positiivseid emotsioone. Roolisüsteemi rikke tõttu tuli neil laupäeva hommikul võidukihutamine pooleli jätta, pühapäeval naasti superrally süsteemis küll rajale, kuid punktikatselt õnnestus eestlastel napsata kõigest neli lisasilma.   

Valitsevad maailmameistrid võtsid punktikatse eel sealjuures kasutusele kõik võimalikud trikid. Nii hilinesid nad nimme ralli pikimale, 38,15 km pikkuse Çetibeli katse teisele läbimisele, et tiksuda see läbi viimasena ja nõnda punktikatseks rehve ja masinat säästa. 

Kuna Tänak läks punktikatsele kindla eesmärgiga võtta sealt maksimumsilmad, siis uuriti 6,22 km Marmarise katse finišis talt, kas sellest ajast (4.20,8) piisab? «Ei, kindlasti mitte. Pole üldse hea tunne, aga oleme kohal. See oli s*** nädalavahetus,» sõnas valitsev maailmameister. 

Nõnda ka läks, sest punktikatsel napsas katsevõidu tema tiimikaaslane Thierry Neuville, kes oli eestlasest 0,4 sekundit kiirem. 

Tänak tunnistas Hyundai rallitiimi pressiteenistuse vahendusel, et punktikatsel ei suutnud ta maksimaalset fookust leida. «Mul ei õnnestunud punktikatset põhjagaasiga läbi sõita, mingil põhjusel pingutasin hoopis 90 protsenti. Õnneks jõudsime lõppu ja teenisime neli punkti. Kohe algusest saadik oli meie jaoks tegu raske võistlusega.

Reede õhtul olid meil rasked olud ja laupäeval pidime roolisüsteemi probleemide tõttu katkestama. Tänased esimesed kolm katset tuli meil lihtsalt läbi sõita, et punktikatsel midagi üritada.»

Punktikatse esiviisik:

1. Thierry Neuville (Hyundai) 4.20,4

2. Ott Tänak (Hyundai) +0,4

3. Kalle Rovanperä (Toyota) +1,7

4. Elfyn Evans (Toyota) +1,7

5. Sebastien Loeb (Hyundai) +5,6

Türgi rallil kokkuvõttes triumfeerinud Elfyn Evans kerkis ka MM-sarja uueks üldliidriks. Tänavu veel ka Rootsis triumfeerinud britil on nüüd viie võidukihutamisega koos 97 silma. Talle järgnevad kuuekordne maailmameister Sebastien Ogier (79 punkti) ning valitsev ilmatšempion Ott Tänak (70 punkti). 

Autoralli MM-sarjas on kindlasti jäänud sõita veel kaks etappi: 8. – 11. oktoobrini kavas olev Sardiinia ralli ning 20. – 22. novembrini kihutatav Belgia osavõistlus. Kuluaarides on aga kõneletud veel ka Horvaatia ja/või Monza ralli lisandumisest.

MM-sarja üldseis:

1. Elfyn Evans 97

2. Sebastien Ogier 79

3. Ott Tänak 70*

4. Kalle Rovanperä 70

5. Thierry Neuville 65

6. Esapekka Lappi 38

7. Teemu Suninen 34

8. Craig Breen 25

9. Sebastien Loeb 24

10. Gus Greensmith 16

*Tänak on Rovanperäst eespool, kuna tal on ette näidata üks rallivõit (Eestis) soomlase nulli vastu.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles