Skandaalid ja võidud käsikäes: Djokovic jõudis pöörase tähiseni

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Novak Djokovic ajaloolise trofeega.
Novak Djokovic ajaloolise trofeega. Foto: RICCARDO ANTIMIANI/Pool via REUTERS/Scanpix

Meeste tennise esireketi Novak Djokovici tänavune aasta on kui tõelised Ameerika mäed. Teda saadavad kordamööda võidud ja skandaalid, kuid praegu on taas põhjust serblast tunnustada. 

Nimelt teenis 33-aastane Djokovic äsja Roomas oma karjääri 36. Masters-turniiri võidu. Finaalis läks serblane vastamisi maailma 15. reketi Diego Schwartzmaniga, kelle 7:5, 6:3 alistamiseks kulus esireketil tund ja 54 minutit.

Finaali tipphetked:

See tähendab, et nüüd tõusis Djokovic Master 1000 turniirivõitude arvestuses suveräänseks rekordiomanikuks. Enne Rooma turniiri jagas ta esikohta Rafael Nadaliga. Ühtlasi oli see serblase 81. ATP-turniiri võit. Selles arvestuses hoiab ta maailmas viiendat kohta: eespool on Nadal (85), Ivan Lendl (94), Roger Federer (103) ja Jimmy Connors (109). 

«Ma ei usu, et mängisin nädala jooksul oma parimat tennist, kuid arvan, et otsustavatel hetkedel leidsin taas enda parima mängu ües. See pakub mulle suurt rahulolu ja kindlust, kui tean, et olen suuteline vajalikul hetkel viienda käigu sisse lükkama,» sõnas serblane pärast finaali. «Enne Prantsusmaa lahtisi annab enam paremat turniiri soovida.»

Djokovici jaoks pole tänavune aasta olnud kergete killast. Kevadise pandeemia ajal otsustas serblane korraldada Aadria sõuturniiri, kus koroonaviirus valla pääses, mistõttu sai maailma esireket kõvasti kriitikat. 

US Openil ületas serblane uudistekünnise samamoodi valedel põhjustel, kui ta lõi neljandas ringis õnnetult naissoost joonekohtuniku palliga kõri piirkonda. Kuigi juhtunu polnud tahtlik ning serblane palus koheselt vabandust, tuli tal väljakult diskvalifitseerituna lahkuda.

Enim Masters 1000 turniirivõite:

36 – Novak Djokovic

35 – Rafael Nadal

28 – Roger Federer

17 – Andre Agassi

14 – Andy Murray

11 – Pete Sampras

Masters 1000 turniirid on meeste tennise maailmas tugevuselt kolmanda taseme turniirid. Kõrgetasemelistemaks peetakse vaid traditsioonilist ATP aastalõputurniiri ning Suuri slämme. 

Masters 1000 turniirid on Indian Wells, Miami, Monte Carlo, Madridi, Roma, Kanada, Cincinnati, Shanghai ja Pariis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles