Martin Järveoja võrdles Türgi rallit legendaarse seebidraamaga

Postimees Sport
Copy
Martin Järveoja.
Martin Järveoja. Foto: Hyundai Motorsport GmbH

Rallipaari Ott Tänak–Martin Järveoja jaoks Türgi ralli liiga palju positiivseid emotsioone ei pakkunud. Kaardilugeja vaatas katkestamisega lõppenud võidukihutamisele tagasi Topauto kodulehel. 

«Kuna Türgi ralli toimus lühendatud versioonis ja laupäevane stardijärjekord olenes vaid kahest reedel sõidetavast kiiruskatsest, siis oli juba ette teada, et parema rajapositsiooni kindlustamiseks tuleb meil teatud riske võtta. Reedesel teisel kiiruskatsel segas tolm nähtavust nii tugevalt, et suuri riske ei olnud ralli nii varajases staadiumis mõistlik võtta.

Tolm oli täpselt nii hull, et kui tavaolukorras oleks me nende kohtade peal kiirendanud, siis nüüd pidime pidurdama.

Ilma igasuguse nähtavuseta ralli sõitmine sellisel tasemel ei ole kindlasti mõistlik, turvalisuse teemast üldse rääkimata. Hiljem teiste võistlejate sisevideosid vaadates tundus, et erinevate tingimuste ja teekatte iseloomu tõttu oli meie tolmusein kõige tugevam.

Tagantjärele mõeldes oli reedesest olukorrast tekkinud stress lõpptulemust arvestades suhteliselt mõttetu, kuna laupäevasel avakatse 26. kilomeetril pidime tehnilise rikke tõttu tee äärde jääma. Sellega kahjuks meie laupäevane sõit ka piirdus. 

Pühapäeva hommikuks olime tagasi rajal, ainukeseks eesmärgiks Powerstage'i punktid. Kuna pärast rajaga tutvumist oli selge, et pühapäevahommikune pikk kiiruskatse saab olema üks ralli hullemaid, võis arvata, et kõik sealt puhtalt läbi ei tule. Ja nii ka oli. See katse pakkus raudselt rohkem draamat kui «Vaprate ja ilusate» kolm hooaega kokku,» sõnas Järveoja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles