Miami ei suutnud finaalkohta veel kindlustada, üks mängija võttis vastutuse

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Bam Adebayo (13) tunneb, et tema panus jäi NBA idakonverentsi finaalseeria viiendas mängus lahjaks.
Bam Adebayo (13) tunneb, et tema panus jäi NBA idakonverentsi finaalseeria viiendas mängus lahjaks. Foto: Kim Klement/USA TODAY Sports

Korvpalliliiga NBA idakonverentsi finaalseeria viiendas mängus teenis Boston Celtics 121:108 võidu Miami Heati üle.

Celticsi jaoks oli tegu ellujäämismänguga, sest Heat oli ja on jätkuvalt NBA finaalist ühe võidu kaugusel, juhtides nüüd seeriat mängudega 3:2.

Celticsi poolelt säras seeria viiendas mängus 31 punkti visanud Jayson Tatum, kes noppis ka kümme lauapalli. Hea mängu tegi 28 silma toonud Jaylen Brown. Daniel Theis ja Kemba Walker viskasid mõlemad 15 punkti. Heati resultatiivseimaks kerkis 23 punktiga Goran Dragic.

Heati kaotuse eest võttis vastutuse Bam Adebayo, kelle saagiks jäi 13 punkti. Tema +/- näitaja oli meeskonna halvim -15. «Mängisin si*asti. Võtan vastutuse enda peale. Me ei kaotanud minu meeskonnakaaslaste ega treenerite pärast. Mina olen süüdi. Viskasin liiga palju viskeid mööda,» lausus väljakult 11 viskest viis tabanud keskmängija.

38 minutit mänginud Adebayo tundis, et ta ei panustanud piisavalt ka kaitsetegevuses. «Ma oleksin pidanud olema kaitses ankur, aga ma polnud. Ma ei andnud tiimikaaslastele piisavalt kiiresti infot edasi. Tunnen, et jäin kõigist sammu maha,» valas ta endale tuhka pähe.

NBA läänekoverentsi finaalseerias peetakse täna õhtul samuti viies mäng. Los Angeles Lakers on praegu Denver Nuggetsi vastu seeriat 3:1 juhtimas ning kindlustab võidu korral üle kümne aasta taas koha maailma tugevaima korvpalliliiga finaalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles