Tähtedest kubisev Zenit võttis lõpuveerandil Kalevi vastu jõuga võidu ära

Ville Arike
, reporter
Copy
Kalev/Cramo.
Kalev/Cramo. Foto: vtb-league.com

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond alustas VTB Ühisliiga hooaega 83:91 kaotusega Peterburis sealsele Zenidile. Mäng püsis üle 35 minuti tasakaalus, kuid siis tegid võõrustajad 14:2 spurdi ja otsustasid sellega mängu saatuse.

Ehkki Zenit värbas kahe hooaja vahel mitu staarmängijat, on selgelt koostatud edukaks esinemiseks Euroliigas ning alistas Ühisliiga alustuseks võõrsil BC Himki, ei tundnud Kalev nimeka vastase vastu vähimatki aukartust. Avaveerandi järel juhiti 23:21, poolaeg küll kaotati 41:46, kuid kiirelt võeti järele ning hoiti vastasest hammastega kinni. Neli ja pool minutit enne lõppu tõi Sten-Timmu Soku kolmene tabloole viigi 75:75, ent seejärel panid võõrustajad oma võimsuse maksma.

Snaiper Austin Hollins tabas kaugelt, tsenter Alex Poythress lisas vabavisked ja pealtpaneku ning Hollins seejärel ka oma üheksanda kolmese. Veel korv Andrei Zubkovilt ja vabavisked Kevin Pangoselt ning minut enne lõppu oli seis 89:77.

Kalevi peatreener Roberts Štelmahers proovis vastast mõnel hetkel lüüa täieliku microball'iga, mängitades korraga meeskonna lühimaid mehi Marcus Keene'i ja Sokku ning ajades sootuks läbi tsentrita - veel olid platsil Gabe Bealer, Tanel Kurbas ja Kregor Hermet.

Probleem seisnes asjaolus, et Rauno Nurger tegi esimesel poolajal kiirelt kolm viga, hiljem kohe ka neljanda ja tema mänguaeg piirdus kuue minutiga. Teine tsenter Devin Thomas (25 mkin, 12 p, 5 lp) esitas soliidse partii ja sai +/- saldoks lausa +9, ent kui tema mõni minut enne lõppu neljanda vea tegi, riskis Štelmahers selle ülilühikese koosseisuga.

Ka teised ameeriklased näitasid end heast küljest. Keene kogus 24 punkti ja 8 korvisöötu, Bealer 19 punkti, 6 lauapalli ja 3 vaheltlõiget. Kyle Vinalesele ja Janari Jõesaarele on täna näidatu põhjal olemas samaväärsed asendused. Lätlane Janis Kaufmanis (20 min, 3 p) ei rikkunud midagi ära, kuid jäi võib-olla liiga passiivseks. Kaks kohta koosseisus on teatavasti vakantsed ja kui need täiendused õnnestuvad, annab see Štelmahersile selgelt käike juurde.

Suvel Kaleviga liitunud koondislane Hermet tegutses algviisiklasena julgelt ja aktiivselt ning panustas 27 minutiga 12 punkti. Kurbas lisas 8 silma, Sokk 4 korvisöötu.

Zeniti vedasid Hollins 27, Billy Baron ja Mateusz Ponitka 13 ning Poythress 12 punktiga. Zenit sai juba kolmanda võidu ja juhib Ühisliigat täiseduga.

Kalev peab ka järgmised mängud võõrsil. Algselt oli 5. oktoobril ette nähtud kohtumine Himkiga kodus, kuid selgusetuse tõttu, kas Venemaa võistkonnalt lubataks eneseisolatsioonita siseneda Eestisse, on mäng üle viidud Himkisse. 11. oktoobril kohtub Kalev võõrsil Krasnodari Lokomotiv-Kubaniga (oli täna 83:76 üle Zielona Gora Stelmetist) ning 14. oktoobril Saraatovis sealse Avtodoriga.

Enne kohtumist:

Kui VTB Ühisliigas on esimesed kohtumised juba peetud, siis oma avakohtumist pole Eesti korvpalliklubi BC Kalev/Cramo veel pidanud. Esimeses lahingus minnakse vastamisi tugeva Peterburi Zeniidiga, kellega on viimasel ajal head mälestused.

Omavahel on Ühisliigas kohtutud 12 korda. Kui esimesed üheksa lahingut võitis Venemaa klubi, siis kolm viimast on võitnud Kalev. Seejuures oldi eelmisel hooajal konkurentidest parem ka võõrsil, kui saadi magus 76:75 võit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles