Korvpalliliit kaalub novembrikuise EMi «mulli» korraldamise taotlemist

Ville Arike
, reporter
Copy
Eesti korvpallikoondislased Rauno Nurger (vasakult), Henri Drell ja Kerr Kriisa suvel peetud Balti turniiril.
Eesti korvpallikoondislased Rauno Nurger (vasakult), Henri Drell ja Kerr Kriisa suvel peetud Balti turniiril. Foto: Mihkel Maripuu

Euroopa korvpalliliit (FIBA Euroopa) teatas üle-eelmisel nädalal, et nii meeste kui ka naiste rahvuskoondiste novembrikuise akna mängud toimuvad «mullides», neist ühe korraldamise mõtteid mõlgutab ka Eesti alaliit.

«FIBA Euroopa saatis täna rahvuslikele alaliitudele materjalid. Oleme arutanud võimalust kandideerida ühe «mulli» korraldamisele. Töötame esmalt nõudmised läbi ning otsuse, kas taotleda mängude korraldamist või mitte, langetab neljapäeval alaliidu juhatus,» ütles korvpalliliidu peasekretär Keio Kuhi Postimehele.

Eesti meeste koondis kuulub ühte alagruppi Itaalia, Venemaa ja Põhja-Makedooniaga. Eelduseks, et kolmandate riikide võistkonnad, praegusel juhul Venemaa ja Põhja-Makedoonia saaksid Eestisse siseneda, peab olema vabariigi valitsuse otsus. Praegu pole sportlaste riiki sisenemisele üldist erandit tehtud ning seetõttu pidi naiste jalgpallikoondis pidama EM-sarja kodumängu Venemaaga Lätis Jurmalas. Oktoobri keskel võib sama saatus oodata meeste Rahvuste liiga kohtumisi Põhja-Makedoonia ja Armeeniaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles