Tänak enne Sardiinia rallit: auto peab paremini toimima

Karl Mihkel Eller
Copy
Ott Tänak
Ott Tänak Foto: Gregory Lenormand/imago images/PanoramiC/Scanpix

Nädala pärast sõidetakse ralli MM-sarja kuues etapp Itaalias Sardiinias. Hyundai sõitjad Ott Tänak ja Thierry Neuville arvavad, et nende ralliauto vajab enne järgmist etappi korraliku arendustööd.

Kuigi septembri alguses kiiretel Lõuna-Eesti kruusateedel toimunud Rally Estonial võtsid Hyundai sõitjad Ott Tänak ja Craig Breen kaksikvõidu, peab nende WRC-autot enne Sardiinia teedele jõudmist muutma. Valitseva meeskondliku maailmameistri sõiduvahend ei ole aeglastes kurvides piisavalt hästi juhitav.

Sardiinia rallieelsel testil nägi Andrea Adamo juhitud meeskond vaeva, et Hyundai saaks lahtisemal kruusapinnasel parema jõudluse. Pärast taaskäivitunud MM-hooaega on Türgi ja Eesti ralli erinenud nende meeskonna jaoks nagu öö ja päev.

«Mõnedes kohtades toimib auto hästi, aga me teame, kus saaksime oluliselt paremaks muutuda,» ütles Tänak DirtFishile. «Sardiinia test oli ülioluline, et asju katsete esimesel läbimisel paremaks muuta. Auto peab paremini toimima, eriti lahtisemal kruusapinnasel.»

Tänaku tiimikaaslasel Thierry Neuville’l oli Türgi ralli võit peaaegu käega katsuda, kuid viimase päeva rehvipurunemine langetas ta teiseks. Belglane kinnitas Tänaku sõnu ning lisas, et meeskond areneb pidevalt ja otsib võimalust, et auto veelgi paremini toimima saada.

«Tiim toetab sõitjaid täielikult ja me pingutame pidevalt kõigis võimalikes suundades. Läheme Sardiiniasse võitma ning tegelikult väärisime ka Türgis esikohta,» ütles Neuville. «Meie stardime järgmisel rallil rajale viiendana ja see peaks meile sobima, muidugi kõik sõltub ilmast.»

Ralli MM-sarja kuues etapp Sardiinias sõidetakse 9.-11. oktoobrini ning sarnaselt kahele eelmisele MM-rallile toovad Postimees, Kanal 2 ja Kanal 12 vaatajateni rohkem otseülekandeid kui tavapäraselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles