Spordiarst Kalle Põder: Alaverist oleks saanud nii hea arst kui ka keemik. Loomulikult mitte spordiarst, kuna läinuks libedale teele

Postimees Sport
Copy
Indrek Kajupank põrandal pärast löögi saamist, Kalle Põder teda tohterdamas.
Indrek Kajupank põrandal pärast löögi saamist, Kalle Põder teda tohterdamas. Foto: Kristjan Teedema

Eesti korvpalli 100. aastapäeva tähistamise raames avaldas alaliidu koduleht rubriigis «100 lugu» intervjuu spordiarst Kalle Põdraga, kes tunnistas, et endisest suusatreenerist Mati Alaverist võinuks saada hea arst või keemik.

2. oktoobril 72-aastaseks saav Kalle Põder on tulnud erinevate Eesti korvpalliklubidega mitmekordseks Eesti meistriks ja olnud pikalt spordiarstiks TSIK-is, nii et kodukamaral pole just palju pallureid, kes poleks Kalle arstlikku hoolt vajanud.

Kalle Põder pole kogu elu korvpalliga seotud olnud. Noorena harrastas ta vettehüppeid ning poksis ja sõudmises on tal ette näidata kirkaid medaleid Eesti meistrivõistlustelt ja Nõukogude Liidu rahvaste spartakiaadidelt. Igapäevaselt tegutseb Kalle radioloogina. Oma ala eksperdina on tal arvamus ka Mati Alaverist, keda nooruspõlves jälgitud sai.

«Jälgisin Mati Alaveri, kui ta noor oli. Ta oli jube visa vend ja oleks olnud nii hea arst kui keemik. Ausalt. Ta oli nii põhimõttekindel,» tõdes Põder. «Loomulikult poleks ta saanud spordiarst olla, siis oleks ta libedale teele läinud (Naerab.). Eks see sport ongi mõnes mõttes jõhker ja ebaõiglane äri.»

Täispikka intervjuud saab lugeda siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles