Rally Estonia sai positiivse sõnumi, kuid veel on vara hõisata

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Rally Estonia on 2021. aasta MM-kalendri tööversioonis. Ametlikult avaldatakse võistluspaigad nädala pärast.
Rally Estonia on 2021. aasta MM-kalendri tööversioonis. Ametlikult avaldatakse võistluspaigad nädala pärast. Foto: Sander Ilvest

Kolmapäeval avaldas Hispaania ralliportaal järgmise autoralli MM-hooaja esialgse võistluskalendri, mille nimekirjas oli ka Rally Estonia. Päev hiljem kinnitas Eesti Vabariigi valitsus pressiteates, et Eestile on tehtud ettepanek MM-ralli korraldamiseks. Nende sõnumite valguses võiks juba järgmise suve plaane teha, kuid see oleks rutakas käitumine.

«Rally Estonia oli üliedukas ning sai rallimaailma tippudelt väga kõrgeid hindeid ja hinnanguid. Tänu kõigi osaliste suurele rahulolule on Rally Estoniale ja Eesti riigile tehtud ettepanek WRC-sarja etapi korraldamiseks ka järgmisel aastal. See viiks Eesti taas sadade miljonite inimesteni üle maailma ning loomulikult saavad korraldajad loota riigi igakülgsele toele,» teatas kultuuriminister Tõnis Lukas.

Rally Estonia peakorraldaja Tarmo Hõbe sõnul vastab tõele, et Eestile ettepanek tehti, kuid see ei tähenda, et MM-karussell kindlasti Lõuna-Eestisse naaseb. «Ettepanek tehakse riikidele, kus MM-ralli võiks toimuda, kuid kõik ettepaneku saanud riigid võistlust korraldada ei saa. Me oleme alles eelkalendris,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles