FCI Levadia e-sporditiim eLions: tahame olla esimene Eesti võistkond, kes pääseb Majorile

Andri Allas
, e-spordi suunajuht
Copy
Foto: Erakogu

1998. aastal asutatud jalgpalliklubi FCI Levadia Tallinn tegi 2019. aasta detsembris sammu e-spordi maailmas, kui loodi Levadia eLions nime kandev «CS:GO» võistkond. Noorest vanusest hoolimata on organisatsioon ESEA (E-Sports Entertainment Association) liigas näidanud häid tulemusi, samas seisnud silmitsi ka probleemiga.

ESEA liiga hooaega alustati väga tugevalt, kuid ootamatult jäi võistkond ilma ühest liikmest, mis omakorda peegeldus ka tulemustes. Hooaeg tuleb aga lõpetada tugevalt, et tagada pääsemine järgmisesse gruppi. Selleks peab jõudma vähemalt poolfinaali.

Võistkonnaga rääkides joonistub välja mudel, mis on saanud saatuslikuks paljudele teistelegi kohalikele «CS:GO» tiimidele. Riigi väiksusest ja võimalustest tulenevalt tabab võistkondi ja mängijaid tihti motivatsioonipuudus. Seetõttu ei püsi meeskonnad koos. Levadia eLionsi taga on aga suur organisatsioon, mis mängijate sõnutsi teeb tööd sellega, et neid ei tabaks sama saatus. «Kõige rohkem on puudu sponsoritest. Lahkunud mängija jättis tühjaks aga toetava mängupositsiooni. Eestis on selle kohaga üldse probleeme, kõik soovivad olla tähtmängijad,» täpsustab võistkonna treener Hannes.

E-Lõvide treeneri Hannes Jürgen Stalde sõnutsi on suurim eesmärk olla esimene Eesti võistkond, kes pääseb Majorile («CS:GO» turniir, millest võtavad osa maailma parimad tiimid), pool unistusest oleks pääse Minorile (üks aste enne Major turniiri). «Peamine eesmärk on Eesti e-sport maailmakaardile viia» lisab Stalde.

Tipptaseme «CS:GO» mängudel hoiab võistkond alati silma peal. See on ka üks osa treeningprotsessist, mis peamiselt koosneb teooriast ning seejärel erinevate taktikate praktiseerimisest. Nädalas treenitakse keskmiselt 25 tundi, millele lisandub individuaalne mänguaeg. «Võrreldes teiste spordialadega koosneb treening suures osas teoreetilisest poolest» avaldab kapten. Individuaalset mänguaega võib lisanduda veel 25 tundi. Nii veedetakse keskmiselt nädalas pea 50 tundi «CS:GO» seltsis, mis teistele mängudele väga aega ei jäta.

Aastatega on «CS:GO» profitase meeletult muutunud. «Keegi ei osanud undki näha, kuhu maale see jõudnud on ja kindlasti jõuab veel kaugemale» kommenteerib võistkond. ««CS:GO» on võrreldes teiste e-spordi distsipliinidega rohkem vaatemängule orienteeritud. See on ka võlu, miks mängijate hulk pidevalt kasvab,» täpsustab treener.

Teistest «CS:GO» võistkondadest toovad e-Lionsi liikmed loomulikult välja organisatsioonid, mille liikmeteks kaasmaalased. Hltv.org veebilehe andmetel on hetkel Robin Kool alias «ropz» osalusega võistkond Mousesports hetkel maailma edetabelis 21. kohal ning Kristjan Jakobsoni alias «shokz» võistkond Movistar Riders 39. kohal. Neile kahele võistkonnale hoitakse ka enim pöidlaid. Kusjuures mõlema e-sportlasega on ka e-Lionsi kapten oma karjääri jooksul võistkonnakaaslane olnud.

4. oktoobril algavalt Optibeti «CS:GO» turniirilt oodatakse head tulemust: «Pole võistkonda, kes läheb niisama mängima, kõik tulevad võitma! Aga pühapäevamängijad, kes on vaid antud turniiri jaoks võistkonna kokku pannud ning kes tulevad lõbutsema, võivad kaardid väga sassi lüüa. Nemad tavaliselt mängivad väga ebanormaalset mängu, mille vastu on raske mängida,» lisab treener.

Optibeti «CS:GO» turniiri 1. kvalifikatsioon algab 4. oktoobril kell 11. Veerandfinaalile on võimalik kaasa elada Postimehe, Twitch.tv ning Optibeti Facebooki lehe vahendusel. Turniiri kommenteerivad Comedy Estonia koomikud Karl-Alari Valma ja Mikael Meema. 1. kvalifikatsioonile on võimalik end veel kirja panna turniiri Faceiti lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles