Eesti rattur tegi MK-etapil ajalugu

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Janika Lõiv
Janika Lõiv Foto: Zubiko Photography

Eesti maastikurattur Janika Lõiv osales sel nädalavahetusel Tšehhis Nove Mesto na Moraves toimunud MTB maailmakarikaetapil, kus saavutas 10. koha.

Tegemist on ajalooliselt kõrgeima MK-etapi kohaga, mille Eesti naised kunagi saavutanud. Lõiv kaotas esimeseks tulnud prantslannale Pauline Ferrand Prevot'le (1:14.07) kolm minutit ja seitse sekundit. Teiseks sõitis end hollandlanna Anne Terpstra, kolmas oli prantslanna Loana Lecomte. 

«Kuna eilne short track ei õnnestunud kõige paremini (Lõiv oli 12. – toim), pidin startima kolmandast reast. Õnneks olen ka varasematel aastatel nii tagant alustanud ja teadsin, mida oodata. Peale stardipauku hakkasin otsima kohta, kust ettepoole liikuda. Stardiringi keskpaigaks olin jõudnud umbes viieteistkümnendaks.

Seejärel tegid minu ees sõitvad naised mitu viga ja vajusin natuke tahapoole. Järgmiste täisringide ajal proovisin aina ettepoole liikuda. Võtsin eesmärgiks end eelviimaseks ringiks tühjaks sõita ja viimane ring lihtsalt kannatada. Minu taktika toimis ja ringi ajad läksid järjest paremaks. Viimasele ringile läksin 10. kohal ja püüdsin enda ees sõitvat Alessandra Kellerit, kelle sain isegi ringi keskel kätte, aga siis hakkas rada laskuma ja mul polnud talle midagi vastu panna,» võttis Lõiv sõidu kokku.

Teine eestlanna Mari-Liis Mõttus oli 52., kaotust võitjale kogunes 11.16.

«Seekord võtsin eesmärgiks pingutada stardiringil rohkem, et saada esimesele tehnilisele tõusule paremal positsioonil. Kolmandal ringi oli tunne hea, kuid siis vajusin tempos ära ja kaotasin mõned kohad. Lõpptulemus pole päris see, mis soovisin, aga eks tuleb leppida hetkeseisuga. Nii palju saab tänasest sõidust positiivset kaasa võtta, et kaotus võitjale oli väiksem ning tõusudel tundsin end võrreldes neljapäevaga paremini,» kommenteeris Mõttus sõitu.

Meeste konkurentsis platseerus Martin Loo 36. kohale. Kaotust brasiillasele Henrique Avancinile (1:25.03) kogunes 3.14. «Algus oli täna parem ja sain stardiringil kohta parandada. Esimesed ringid olid raskemad, aga suutsin küllaltki ühtlaseid aegu sõita lõpuni välja,» sõnas Loo pärast lõpetamist. 

U23 vanuseklassis võistelnud Kätlin Kukk lõpetas võistluse 42. kohal, tundes rõõmu paranevast vormist ja nautides õlg õla kõrval võistlemist oma konkurentidega.

Juba nädala pärast laupäeval võistlevad meie sportlased Šveitsis Leogangis maailmameistrivõistlustel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles