Poodiumile kihutanud Torn: tegemist oli väga õpetliku nädalavahetusega

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Ken Torn ja Kauri Pannas Portugali EM-etapil.
Ken Torn ja Kauri Pannas Portugali EM-etapil. Foto: Sven Kollus

Eesti rallipaar Ken Torn ja Kauri Pannas osales sel nädalavahetusel Portugalis ERC-sarja hooaja kolmandal etapil, kus kihutasid lõpuks poodiumile. 

Ford Fiesta Rally4 masinaga stardis olnud Torn–Pannas võitsid ERC3-klassis 18 kiiruskatsest 10 ning platseerusid ralli lõpus teisele kohale. Etapivõidu teeninud hispaanlased Josep Bassas Mas – Axel Coronado Jiménez (Peugeot 208 Rally4) edestasid neid lõpuks 13,9 sekundiga. 

Juba nädalavahetuse eel oli teada, et ees on ootamas väga keerulised ilmaolud. Mõlemal võistluspäeval sadas vihma, mis tegi 18 sõidetud asfaldikatset kohati väga libedaks ja  ettearvamatuks.

Avapäeval võitsid eestlased üheksast katsest viis ning õhtu lõppedes kaotasid nad hispaanlastele 8,9 sekundiga. «Polnud küll ideaalne sõit, kuid olen õnnelik. Kõige olulisem, et oleme päeva finišis ja siit on hea homme edasi minna,» võttis Torn laupäeva viimase katse finišis avapäeva kokku.

Pühapäev kulges sarnases rütmis: eestlased võitsid taas viis katset üheksast ning õhtu lõppedes olid kaotusnumbrid kasvanud 13,9 sekundi peale.

«Oli arvata, et ees ootab keeruline nädalavahetus, kuid lõpuks kujunes see väga õpetlikuks ja saame hea kogemuse sellelt rallilt kaasa võtta.

Ilm muutus iga viie minuti tagant ja rehvide osas oli nii möödapanekuid kui ka häid otsuseid. Alati saab paremini aga täna oleme selle kogemuse pealt selle tulemusega rahul. Tänud meeskonnale perfektse auto eest ning kõigile, kes meid aitasid,» sõnas hetkeseisuga 105 punktiga ERC Junior sarja liidriks kerkinud Torn. 

Kaardilugeja Kauri Pannas lisas: «Usun, et tegime antud nädalavahetusel maksimumi. Meil puudus täielikult märja ilmaga asfaldil sõitmise kogemus. Enamus katsed toimusid mägistel teedel, siis see ilm muutus seal iga kilomeetriga, vahel laus vihm, siis jälle päike.

Saime väga kasulikke kilomeetreid ja palju uusi kogemusi juurde, mida tulevikus ära kasutada. Mina olen tulemusega ehk teise kohaga väga rahul. Suur kummardus toetajatele, meeskonnale ja kõigile, kes meile kaasa elavad või omamoodi toeks on,» lausus Pannas. 

Hooaja neljas autoralli EM-etapp sõidetakse 6.-8.novembrini Ungaris, kus taaskord ees ootamas asfaldikatsed.

ERC Junior mitteametlik punktiseis peale Portugali EM-etappi

1.Torn – Pannas (Eesti) 105

2. Bassas Mas - Coronado Jiménez (Hispaania) 79

3. Rådström – Johansson (Rootsi) 45

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles