Kalev/Cramo suutis koroonast räsitud Himkiga sammu pidada vaid ühe poolaja (1)

Postimees Sport
Copy
Kalev/Cramo mehed (sinises) pidasid eile kõva lahingu Moskva Himkiga.
Kalev/Cramo mehed (sinises) pidasid eile kõva lahingu Moskva Himkiga. Foto: Ira Somova / VTB United League

Kalev/Cramo läks täna korvpalli VTB Ühisliigas vastamisi koroonaviiruse poolt räsitud Moskva oblasti Himkiga. See «pisiasi» nimekamaid vastaseid aga ei seganud ning nad võtsid koduplatsil kindla 92:74 võidu. 

Kohtumise eel pakkus palju kõneainet pühapäevane Himki meeskonna avaldus, kus nad andsid teada, et kolm nende liiget Jevgeni Voronov, Jordan Mickey ja Janis Timma on andnud positiivse koroonaproovi ega saa Kalevi vastu võistkonda aidata. Vahtult enne kohtumist selgus, et mänguvormi ei tõmba selga ka nende korvialune mehemürakas Greg Monroe. Kui lisada sellele Himki klubi varasem laatsaret, kuhu kuulusid Aleksei Šved, Stefan Jovic ja Errick McCollum, nägid nii mõnedki korvpallisõbrad siin Kalev/Cramo suurt šanssi.

Ent puudujaid oli ka Eesti esiklubi leeris. Nendega ei sõitnud Moskvasse tiimi värskeim täiendus Chavaughn Lewis ning perelisa ootav Martin Dorbek, mistõttu võeti koduste meeste reeglit silmas pidades pingiotsale SK Nordi noormängija Julius Kastein.

Võõrustajad alustasid kohtumist hästi, minnes kärmelt 9:2 ette. Selline vahe püsis enam-vähem terve avaveerandi, kuid Janis Kaufmanise kolmene manas esimeseks hingetõmbepausiks tabloole 28:24 seisu.

Teisel veerandajal panid Himki mehed veidi vunki juurde: vahe hakkas kohati minema kahekohaliseks (36:24 ja 46:34) kuid poolajapausile mindi lõpuks võõrustajate viiepunktilises (51:46) eduseisus.

Riietusruumist naasnuna käristasid Himki mehed vahe kärmelt taas kahekohaliseks ning kolmanda veerandaja lõpuks oli nende edunumbrid juba 70:56. Viimasel neljandikul vormistati mäng lõplikult ära, lõpusireeni kõlades vaatasid tabloolt vastu Himki meeste 92:74 võidunumbrid.

Võitjate mänguvankrit vedasid Jonas Jerebko, Igor Vialtsev ja Devin Booker, kes viskasid vastavalt 30, 21 ja 16 punkti. Kalevi resultatiivseimad olid Gabe Bealer ja Devin Thomas 13 punktiga. Kahekohalise punktisummani jõudsid veel ka Marcus Keene (12), Kregor Hermet (12) ja Janis Kaufmanis (10). STATISTIKA

Himkile oli see Ühisliigas kahe kaotuse kõrvale teiseks võiduks, Kalevil on ette näidata nüüd kaks allajäämist. Järgmise mängu peab Eesti esiklubi pühapäeval, mil madistatakse Krasnodari Lokomotiv Kubaniga. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kohtumine on järelvaadatav:

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles