Üks korvpalli EM-valiksarja mull toimub novembris Tallinnas

Ville Arike
, reporter
Copy
Eesti korvpallikoondis saab taas mängida koduses Rocca al Mare suurhallis, kus suvel võõrustati Leedut ja Lätit ning võideti Balti keti karikaturniir.
Eesti korvpallikoondis saab taas mängida koduses Rocca al Mare suurhallis, kus suvel võõrustati Leedut ja Lätit ning võideti Balti keti karikaturniir. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Rahvusvaheline Korvpalliliit (FIBA) teatas täna novembris toimuvate EM-valikmängude toimumiskohad. B-alagrupi «mulli» korraldusõiguse sai Eesti.

 «Meil on hea meel, et saame ettenähtud kodumängud Tallinnas pidada. Loomulikult on tegemist suure väljakutsega, kuid meil on suurturniiride korraldamise kogemus olemas ja rahvusvaheline alaliit on meid viimaste valikmängude akende korralduse eest kiitnud. Peamine on, et suudame tagada mängijate, treenerite, teenindava personali ja fännide maksimaalse turvalisuse. Kindlasti on see suur võit kogu Eesti spordile,» kommenteeris Eesti Korvpalliliidu peasekretär Keio Kuhi.

A-alagrupp mängib novembris Valencias, C-alagrupp Vilniuses, D-alagrupp Istanbulis, E-alagrupp Espoos, F-alagrupp Ljubljanas, G-alagrupp Prantsusmaal Paus ja G-alagrupp Sarajevos. 

Eesti jagab hetkel Venemaaga Itaalia järel B-grupi teist kohta. Eelseisvas aknas tuleb Eestil vastamisi minna Põhja-Makedoonia ja Venemaaga.

Eesti naiste korvpallikoondis peab novembri akna mängud pidama Bosnia ja Hertsegoviina pealinnas Sarajevos. Vastasteks on Bosnia ja Hertsegoviina ning Šveits. Eesti naiskond on hetkel kahe kaotusega C-alagrupi neljandal kohal.

Veebruari akende korraldajad otsustatakse detsembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles