HC Everest võttis valitseva meistri vastu üllatusvõidu

Postimees Sport
Copy

Coolbet jäähokiliiga sai avapaugu sel nädalavahetusel, kui Kohtla Järve HC Everesti võõrustas kodujääl valitsevat meistri Tartu Välk 494. Väravaterohkes etenduses võttis pärast 5:5 tulemusega lõppenud normaal- ja lisaaega karistusvisetega võidu kodumeeskond.

Valitsev meister alustas kohtumist kohe väga tormiliselt, kui juba viiendal minutil oli täpne venelane Danil Galimullin. Edasi jätkus väga võrdne mäng ning avakolmandikul sahistasid korra veel mõlemad meeskonnad.

Teisel kolmandikul suutis ainsa tabamuseni jõuda Välk 494, kui 3:1 tulemuse tõi tabloole kaitsemängija Vassili Titarenko. Kuigi külalised võisid end tunda suhteliselt kindlana, siis otsustavad 20 minutit pakkusid väga palju mänguilu.

Välk läks kohe viimase kolmandiku esimesel minutil mängu 4:1 juhtima, aga sellele õnnestus Everestil vastata kolme järjestikulise tabamusega. Kaks minutit enne normaalaja lõppu läks Tartu veel korra juhtima, kuid ka sellele oli Kohtla-Järvel veel vastus.

Viimastel sekunditel teenis kodumeeskond karistusviske ning seda asus sooritama Eesti noortekoondislane Andrei Rozinko. 20-aastane ründaja mängis meisterlikult üle väravasuul seisnud Andrei Bunin ja viis kohtumise lisaajale.

Kuna lisaaeg möödus väravateta, siis otsustati võitja saatus karistusvisetega. HC Everestile piisas ühest tabamusest, et võidupunktid tabelisse kirjutada ja märkimisväärne on ka fakt, et kodumeeskond mängis täna 10 mängumehega.

Eesti jäähoki meistrivõistlustel lööb tänavu kaasa viis võistkonda, lisaks Välk 494-le ja Everestile veel ka HC Vipers, HC Panter ja Narva Paemurru Spordikool. 

Esimesel etapil selgub põhihooaja põhjal neli paremat ja Eesti meister, teisel etapil jätkatakse nelja meeskonnaga play-off'is, kus mängitakse Eesti karika nimel.

Hooaeg saab avalöögi sel laupäeval, kui valitsev tšempion Välk 494 sõidab külla HC Everestile. Too kohtumine algab kell 16, pool tundi hiljem pannakse litter mängu ka Narva PSK ja HC Panteri vahelises kohtumises. 

 
 
 
 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles