Liider Sordo: tunne on veel parem kui mullu

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Dani Sordo.
Dani Sordo. Foto: Hyundai Motorsport

Nelja kiiruskatse järel juhib Sardiinia rallit mullune võitja Dani Sordo, kelle edumaa Teemu Sunineni ees on 7,5 sekundit. 

Meediatsoonis ajakirjanikega suheldes oli hispaanlane silmnähtavalt rõõmus ja sõnas, et kõik töötab ideaalselt. 

«Tunne on terve päeva olnud võrdlemisi hea. Esimese katse läbimine oli keeruline, kuna see oli kitsas, aga teine katse oli mulle juba sobivam. Meenutas isegi veidi Portugali,» sõnas Sordo.

«Esimesest kurvist peale on kõik klappinud. Mida edasi, seda rohkem hakkasin suruma, aga samal ajal püsin kindlalt joones ja positsioneerin masinat hästi. Siiani on kõik töötanud – kiirus on hea ja pidurduspunktid ka. See kõik annab mulle enesekindlust,» jätkas ta.

Lisaks oli hispaanlane väga rahul oma rehvivalikuga, millega enda sõnul täkkesse pani. Erinevalt tiimikaaslastest Ott Tänakust ja Theirry Neuville'st läks ta rajale kõigest ühe varurehviga. Miks nii? «Meid ootas ees palju kilomeetreid, aga esimene katse oli minu silmis väga liivane. Eeldasin, et see väga rehve ei kuluta, ja nii ka läks. Ainult teine katse kulutas neid. Muidugi, alati kaasneb sellega rehvilõhkumise risk, aga nii on,» lausus hispaanlane. 

Pärastlõunal lubas Sordo jätkata surumist. «Üritame edasi võidelda. Masina seadustuse jätame enam-vähem samaks. Peame lihtsalt vaatama, mis rehvidega teeme, sest temperatuurid saavad olema vähe teised.»

Ühtlasi sõnas Sordo, et praegu liidrkohast kinni hoidmine on tema jaoks isegi meeldivam kui mullune triumf. «Tunne on ausalt öeldes isegi parem kui eelmisel aastal. Täna on muidugi veel kaks katset ees, aga kiirus on meil igatahes olemas,» sõnas Sordo. 

Ralli üldseis pärast neljandat katset:

Üldseis pärast neljandat katset.
Üldseis pärast neljandat katset. Foto: Kuvatõmmis
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles