AMETLIK ⟩ Rally Estonia toimub ka tuleval aastal WRC-etapina!

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Rally Estonia 2020.
Rally Estonia 2020. Foto: Sander Ilvest

Täna kinnitati tuleva aasta autoralli MM-sarja kalender, kuhu kuulub ka tänavu debüteerinud Rally Estonia! 

Ametliku kinnituse saatsid Rahvusvaheline autoliit (FIA) ja WRC promootor. Tõsi, nemad pole veel ametlikku teadet avaldanud. 

«Covid-19 on spordivõistlusi väga tõsiselt mõjutanud. Sellest ei pääsenud ka WRC-sari, mistõttu jäi nii mõnigi etapp ära. Pidime 2021. aasta kalendri koostamisel mõtlesime pragmaatiliselt ja strateegiliselt, sest reisime on endiselt raskendatud,» ütles WRC promootor Jona Siebel pressiteates. 

«Mõned nädalad tagasi toimunud Eesti MM-etapp oli suur õnnestumine. Lühikese ajaga korraldati väga tugev ralli. Nad väärivad kindlasti kohta ka 2021. aastal,» kiitis ta Rally Estoniat. 

2021. aasta võistluskalender

Monte Carlo (21.-24. jaanuar)
Rootsi (11.-14. veebruar)
Horvaatia (22-.25. aprill*)
Portugal (20.-23. mai)
Itaalia, Sardiinia (3.-6. juuni)
Keenia, Safari (27. juuni)
Eesti (15-.18. juuli*)
Soome (29.juuli - 1. august)
Suurbritannia (19.-22. august*)
Tšiili (9.-12. september)
Hispaania, Kataloonia (14-17. oktoober)
Jaapan (11-14. november)

*Kuupäevad pole veel lõplikud.

Igaks juhuks jäetakse mõned etapid ka varumeeste pingile. Esialgsete korraldajate äralangemisel ootavad võimalust Türgi, Läti, Belgia, Kreeka, Itaalia (Monza) ja Argentina.

Koroonaviiruse tõttu on kalender väga Euroopa-keskne. Näiteks jäävad välja pikalt kalendris olnud Argentina ja Mehhiko etapid. Naaseb aga Hispaania võistlus, mis nüüd sõidetakse 100% asfaldil. Uue tulijana saab võimaluse Horvaatia ning pika pausi järel peaks kavas olema ka Keenia ja Jaapan. 

«Rally Estonia oli üliedukas ning sai rallimaailma tippudelt väga kõrgeid hindeid ja hinnanguid. Tänu kõigi osaliste suurele rahulolule on Rally Estoniale ja Eesti riigile tehtud ettepanek WRC-sarja etapi korraldamiseks ka järgmisel aastal. See viiks Eesti taas sadade miljonite inimesteni üle maailma ning loomulikult saavad korraldajad loota riigi igakülgsele toele,» teatas kultuuriminister Tõnis Lukas eelmisel nädalal.

Riik toetab Rally Estoniat samas mahus nagu tänavugi ehk 2,5 miljoni euroga. Ülejäänud 1,8 miljonit eurot on erasektori panus ja piletitulu. Võrreldes septembris toimunud võistlusega on eelarve 800 000 eurot suurem ehk 4,3 miljonit.

Foto: WRC
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles