Prantsusmaal triumfeerinud Kanepi uuendas Eesti rekordit

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Kaia Kanepi
Kaia Kanepi Foto: Rob Prange/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Eesti naiste tennise kauane esinumber Kaia Kanepi (WTA 109.) osales sel nädalal Prantsusmaal Cherbourg-en-Cotentinis toimunud 25 000-dollarilise auhinnafondiga ITF-turniiril, mille oodatult ka võitis. Eestlanna oli võistlusel kõrgeimas asetuses ning alistas finaalis Harriet Darti (WTA 154.) 6:4, 6:4

Parimal juhul maailma edetabelis alles 121. kohal paikenud britt tegi eestlanna jaoks duelli huvitavaks. Hart suutis esimeses setis kahel puhul Kanepi servi murda ning leidis ennast ka 4:1 eduseisust. Seejärel mäng aga pöördus ning Kanepi võitis viis geimi järjest. Teises setis jagus tasavägist mängu seisuni 4:4, siis pääses Kanepi ette ning teenis õigel hetkel ka matšpalle, millest kolmanda realiseeris.

35-aastane Kanepi võidutses ITF-tasemel esmakordselt juba 2000. aasta suvel, kui alistas Tallinnas toimunud 10 000-dollarilise auhinnafondiga võistlusel kaasmaalanna Margit Rüütli 6:1, 6:2. Karjääri jooksul on haapsallanna võitnud kokku 16 ITF-turniiri, mis tähistab Eesti rekordit. 11 triumfiga on tema lähim jälitaja meie praegune esireket Anett Kontaveit, kellele järgnevad Maret Ani (7) ja Rüütel (6).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles