Blogi ja galerii ⟩ Jalgpallikoondis oli mänguliselt Armeeniast parem, kuid skooris see ei väljendunud (11)

Postimees Sport
Copy

Eesti jalgpalli rahvusesindus lõpetas oktoobrikuise koondiseakna Rahvuste liiga matšiga Armeenia vastu. Lilleküla staadionil toimunud kohtumine lõppes 1:1 viigiga. Kuidas matš kulges, vaata juba Postimehe otseblogist!

Enne mängu:

Oktoobris on Eesti pidanud Lillekülas kaks kohtumist. Nädal aega tagasi jäädi maavõistlusmatšis 1:3 alla Leedule ning eelmisel pühapäeval viigistati Rahvuste liigas Põhja-Makedooniaga 3:3. Sealjuures juhiti pärast 76. minutit 3:1, kuid külalised suutsid oma au päästa.

Kui üleeile teatas Eesti koondis kahest sunnitud vangerdusest, mil laagrist lahkusid Siim Luts ja Markus Soomets ja nende asemel liitus rahvusesindusega Martin Miller, siis eile andis peatreener Karel Voolaid teada, et Armeenia vastu ei saa neid aidata ka poolkaitsja Mihkel Ainsalu, kes tegi Põhja-Makedoonia vastu liiga hüppeliigesele. 

Milleri asemele toomist põhjendas juhendaja järgnevalt. «Ta on universaalne mängija ja oli niigi selles väikeses grupis, kes pidi olema valmis [koondisega] liituma. Ta on võimeline katma väljakul erinevaid positsioone ja minu silmis hetkel parim valik,» sõnas Voolaid ning lisas, et ülejäänud mehed on kõik täie tervise juures. 

Viimati mullu 26. märtsil võidurõõmu tundnud Eesti ja Armeenia kohtusid eelmisel kuul Jerevanis ning võõrustajad võitsid 2:0. Voolaid rääkis eilsel pressikonverentsil, et toonase mängupildi parandamiseks on vaja teha muutusi nii kaitses kui ka rünnakul.

«Olime seal nii episoodiliselt mängus, et on vaja saada paremat järjepidevust. Siis käis väljakul veidi passimine. Iseloomult tuleb sarnane mäng sellele, mis oli Armeenias, aga meie peame olema kvaliteetsemad,» ütles juhendaja.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles