Videod ⟩ Hõbedakursil liikuv Paide võitis kümnenda mängu järjest

Postimees Sport
Copy
Paide Linnameeskond.
Paide Linnameeskond. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Paide Linnameeskond alistas Eesti jalgpalli meistrivõistlustel võõrsil 2:0 Tallinna Legioni.

Kümnenda võidu järjest teeninud Paide muukis Legioni värava lahti alles 69. minutil ning sedagi tänu vastaste abile, sest õnnetu omavärava lõi Danil Pankov. Rahulikumalt sai Paide hingata alles kolmandal üleminutil, kui 2:0 värava lõi Kevin Kauber.

Teises tänases mängus suutis Tartu Tammeka kodustaadionil välja tulla 0:2 kaotusseisust ning teenis Kuressaare üle 4:2 võidu. Saarlaste mõlemad väravad lõi Sander Laht (6., 19.), Tammeka eest tegid skoori Sten Reinkort (33.), Andre Paju (61.) ning kahel korral Tristan Koskor (47. ja 84.).

Liigatabelis on hõbedakursil liikuval Paidel 23 vooruga kirjas 51 punkti. Mängu enam pidanud Nõmme Kalju kaotab Paidele nelja silmaga. Kindel tabeliliider on FC Flora, kes on 21 vooruga kogunud 58 punkti.

Kui tavapäraselt koosneb Premium liiga hooaeg 36 voorust, siis koroonaviirusest tingitud pausi tõttu otsustas jalgpalliliit maikuus hooaega lühendada. Kõik Premium liiga klubid kiitsid heaks uue süsteemi, mille põhjal peetakse esmalt kolm ringi (kokku 27 mängu), misjärel mängivad 1.-6. kohal ning 7.-10. kohal asuvad meeskonnad veel ühe ringi. Lisaringi võetakse varem teenitud punktid kaasa. See tähendab, et esikuuik peab hooaja jooksul 32 ja teised 30 mängu.

Laupäevased kohtumised

Punktitabeli teine Kalju alistas Kadrioru staadionil toimunud 24. vooru kohtumises 4:1 Tallinna Kalevi. Naljaga pooleks võiks öelda, et esimesel 20 minutil tegi nõmmekate eest töö ära Kalevi mängijad, sest just 12. ja 20. minutil sahistasid nad oma väravavõrku.

Kalju enda mängijatest sai esimesena jala valgeks Sander Puri, kui oli täpne 22. minutil. 12 minutit hiljem rebis favoriit Kalju juba 4:0 ette, väravaautoriks Aleksandr Volkov. Auvärava sai Kalev kirja 80. minutil, kui täpne oli Eduard Golovljov.

Laupäevases teises kohtumises oli FCI Levadia 2:0 parem Viljandi Tulevikust. Turniiritabelis ollakse küll otsesed konkurendid, kuid tegelikkuses lahutab tabeli neljandat ja viiendat nüüd 15 punkti.

Sarnaselt Kalev-Kalju mängule pandi Levadia-Tuleviku mängus samuti jõuvahekorrad paika avapoolajal. 19. minutil oli täpne Aime Marcelin Gando Biala ja 43. minutil Bogdan Vaštšuk.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles