Galerii ⟩ Võitluslikud reketiduellid tõid sulgpalli meistrivõistlustelt tartlastele palju medaleid

Lenel Karu
, reporter
Copy

Reedest pühapäevani välguvad Tartus A. Le Coq spordimajas sajad reketid, sest Eesti meistritiitli nimel võistlevad omavahel noorte ja juuniorite vanuseklassi sulgpallurid. Tartlaste medalisaak on eilse võistluspäeva järel olnud muljetavaldav ning annab põhjust uskuda, et sellel alal võib Emajõelinna sportlastelt tulevikus suuri saavutusi loota.

Reedel peetud eelvoorudest selgusid laupäevaks finalistid neljas vanuseklassis: U11, U13, U15 ja U17. Eilseks õhtuks olid võitjad teada ning täna jätkuvad duellid juuniorite vanuseklassis.

Uhke medalisaak

Laupäeval toimunud finaalide tulemusel kirjutasid ligi 161 võistleja hulgast Tartumaalt pärit sulgpallurid üksikmängude kaheksast esikohast enda nimele seitse ning paarismängude võitjate hulgas olid vaid üks paar, kus kumbki liige ei olnud pärit Tartumaalt.

Sulgpalliklubi Triiton juht Mark Siliksaar jälgis kolme päeva jooksul võistlusi suure põnevusega ning tema sõnul olid lahingud igati tasavägised. «Suurim üllatus tuli U15 vanuseklassis, kus Triitoni klubi poiss Andrei Schmidt Tartust alistas Rene Leemani, keda loeti absoluutseks favoriidiks. See oli pikk ja tark võitlus,» ütles Mart Siliksaar. Tema hoolealune ja tartlaste esinumber Tauri Kilk sai treeneri sõnul hakkama järjekordse hea mänguga, võites esimese kulla juba laupäeval U17 noormeeste üksikmängus. «Tauril polnud minu arvates väga vastast, sest ta võttis kohe alguses suure edu sisse. Nägin treenerina kõrvalt situatsiooni laiemalt ning märkasin vastase vigu, millele sai tähelepanu juhtida,» kirjeldas Siliksaar.

Pürgib Euroopasse

Pärast esimest võitu ütles Tauri Kilk, et tunnetas küll head minekut, kuid sooritust kordagi lõdvaks ei lasknud. «Ma ei saa öelda, et ma võtsin seda mängu lihtsalt, pigem püüdsin oma rütmi säilitada,» rääkis Tauri Kilk. Treener Siliksaare sõnul on sulgpallis vaja kogu aeg vastast pinge all hoida. «Pallid tuleb taha välja lüüa, mängida võimalikult laialt, servida anda eri nurkadesse. Mõnikord kaotab mängija tunnetuse ära, teisel korral on jalad laisad, iga vastase jaoks on vaja valida eraldi taktika,» lisas Siliksaar.

Juba mõne nädala pärast sõidab Kilk Euroopa noorte sulgpalli meistrivõistlustele, kus ta kohtub endast ligi kaks aastat vanemate vastastega. «Ma tahan teha hea soorituse, aga ei pane liiga kõrgeid lootusi, sest nad on ikkagi praegu minust vanemad. Kahe aasta pärast on minu aeg, kui tahan midagi suuremat ära teha,» selgitas Kilk. Tänavu soovib ta hooaja jooksul osaleda võimalikult mitmel Euroopa karikaetapil.

U11-U17 vanuseklassi võitjad:

U11 vanuseklass

1. koht poisid Kaspar Sorge (TÜASK)

1. koht tüdrukud Carmella Krislin Kruus (Triiton)

U13 vanuseklass

1. koht poiste üksikmäng Marti Joost (Nõo SK)

1. koht tüdrukute üksikmäng Marija Paskotši (Tondiraba SK).

1. koht tüdrukute paarismäng Marija Paskotši (Tondiraba SK) ja Annabel Mutso (Triiton)

1. koht noormeeste paarismäng Marti Joost (Nõo SK) ja Rasmus Roogsoo (Triiton)

1. koht segapaarismäng Lumikki Liias ja Rasmus Roogsoo (mõlemad Triiton)

U15 vanuseklass

1. koht noormeeste üksikmäng Andrei Schmidt (Triiton)

1. koht neidude üksikmäng Heili Merisalu (Nõo SK)

1. koht noormeeste paarismäng Rene Leeman (TSKeskus) ja Karl-Aksel Männik (Nõo SK)

1. koht neidude paarismäng Heili Merisalu (Nõo SK) ja Emilia Šapovalova (TÜASK)

1. koht segapaarismäng Andrei Schmidt (Triiton) ja Laura-Liis Kale (TSKeskus)

U17 vanuseklass

1. koht neiude üksikmäng Elisaveta Berik (Triiton)

1. koht noormeeste üksikmäng Tauri Kilk (Triiton SK)

1. koht noormeeste paarismäng Mario Kirisma (Tallinna Sulgpallikeskus) ja Robin Schmalz (TSKeskus)

1. koht neidude paarismäng Emili Pärsim ja Marelle Salu (mõlemad Triiton)

1. koht segapaarismäng Emili Pärsim ja Hugo Themas (mõlemad Triiton)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles