Rallilegend Sainz tõusis Alonso ja Schumacheri kõrvale

Karl-Joosep Küngas
Copy
Carlos Sainz.
Carlos Sainz. Foto: Marcelo Maragni/Red Bull Content Pool

Esimene ja seni ainus Hispaania autoralli maailmameister Carlos Sainz teenis Astuuria printsessi auhinna oma mälestusrikka sportlaskarjääri eest. 

Igal aastal tunnustatakse Astuuria printsessi auhindadega inimesi, kes on panustanud oma valdkonda või saavutanud midagi erakordset. Carlos Sainz kvalifitseerub täpselt selleks, sest on Hispaania ainus WRC maailmameister (tiitlid tulid 1990. ja 1992. aastal) ning võitnud ka kolmel korral Dakari ralli.

Suurejoonelisel tseremoonial polnud sel aastal publikul võimalik osaleda, kuid inimesi tunnustasid Hispaania kuningas Filipe VI ja kuninganna Letizia Ortiz Rocasolano. Auhinnad ulatas tunnustatavatele printsess Leonor. 

Carlos Sainz tänas Hispaania kuningat ja kuningannat sellise tunnustuse eest, kuid «El Matador» soovis erilised tänusõnad öelda fännidele, kes mängisid tema edus väga suurt rolli. 

«Aitäh kõikidele poolehoidjatele, kes on mind kirglikult ja väsimatult toetanud. Sellel keerulisel ajal soovin oma autasu jagada kõikide hispaanlastega, et ka teie saaksite sellest rõõmu tunda. Kogu oma karjääri olen pidanud ületama raskeid hetki ja seda poleks kunagi juhtunud armastavate fännideta. Just tänu teile olen ma täna siin ja võtan säärase autasu vastu,» sõnas Sainz tänukõnes. 

Tänaseks on Astuuria printsessi spordiauhinna saanud neli motosportlast. Lisaks Sainzile teenis selle MotoGP sõitja Sito Pons (1990) ja vormel 1 maailmameistrid Fernando Alonso (2005) ning Michael Schumacher (2007). Läinud aastal ulatati autasu karjäärile joone alla tõmmanud mäesuusatajale Lindsey Vonnile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles