Kanter soovib Eesti spordisüsteemis juurutada uusi põhimõtteid (1)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Ühe Eesti ajaloo edukama sportlase Gerd Kanteri sõnul tõestavad uuringud, et noored peaksid päevas aktiivselt liikuma vähemalt tunni
Ühe Eesti ajaloo edukama sportlase Gerd Kanteri sõnul tõestavad uuringud, et noored peaksid päevas aktiivselt liikuma vähemalt tunni Foto: Ain Liiva

Olümpiavõitja, maailmameister ja mitmekordne tiitlivõistluste medalist Gerd Kanter oli teistele eeskujuks kogu oma karjääri ajal ning see pole muutunud ka pärast ketta varna riputamist. Üks Maarjamaa armastatumaid inimesi alustas septembrist uuel ametipostil, et aidata kaasa Eesti spordi tulevikule.

Lisaks Eesti Olümpiakomitee (EOK) sportlaskomisjoni esimehe kohustustele ning poolakate Piotr Małachowski ja Robert Urbaneki juhendamisele töötab Kanter ka Spordiklubi Nord spordidirektorina. «Peamiselt saab rääkida kahest põhialast: korvpallist ja ujumisest. Neist esimeses on üle kümne, teises seitse-kaheksa treenerit. Korvpalli mängib üle 400 noore, ujumises on see arv peaaegu 300. Ülejäänud valdkonnad on väiksemad nii laste kui ka juhendajate arvult,» kirjeldas Kanter oma tegemiste tausta.

Endisel tippatleedil on uues ametis esialgu kaks peamist ülesannet. Esiteks koordineerib ja toetab ta eri alade juhte või peatreenereid. Teiseks aitab juurutada spordiklubis välja töötatavat metoodikat ja süsteemi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles