Galerii Tammeka teenis kodustaadionil lõpuks kauaoodatud võidu

Lenel Karu
, reporter
Copy

Täna kohtusid Tartu Tamme staadionil jalgpalli Premiumi meistriliiga 24. voorus Tartu JK Tammeka ja FC Kuressaare ning tartlased teenisid kodustaadionil oma hooaja esimese võidu, 4:2. Seda debüüti ootasid kaua nii meeskond kui kogu jalgpallipublik ning vürtsi lisas tänasele mängule ka see, et kohtumise alguses oli Tammeka 0:2 kaotusseisus.

Vihmasel Tamme staadionil alanud kohtumine kulges alguses saarlaste dikteerimisel ning Kuressaare väravakütt Sander Laht keerutas palli tartlaste võrku juba 6. ja 19. minutil, viies külalised 2:0 juhtima. Tartlased hakkasid vastupanu näitama 33. minutil, kui Sten Reinkort lõi värava ning suutis vahe vähendada ühe punktini. Poolajaks oli seis veel 1:2 Kuressaare kasuks, kuid edasi kulges Tammeka vutimeeskonna esitus tõusvas joones. Esmalt viigistas 47. minutil seisu 2:2 Tammeka väravakütt Tristan Koskor, 61. minutil läks Andre Paju löödud väravast Tammeka juhtima 3:2 ning 84. minutil lõi Koskor oma teise värava, viies tartlased 4:2 tulemuseni.

Tartu Tammeka peatreener Kaido Koppel oli võiduga loomulikult väga rahul. «​Kõige suurem saavutus ongi lõpptulemus ja kolm teenitud punkti. Tegime neid asju, millesse usume,»​ rääkis ta. Koppel nentis, et mängu algus kulges sarnaselt eelmise kohtumisega Kuressaarega, kui vastased läksid kiiresti juhtima. «Nad viisid üsna sirgjooneliselt palli ette ja me ei tulnud sellega toime. Samamoodi kahevõitlustes ei olnud piisavalt julged,» rääkis Koppel esimese poolaja kohta. Tartu meeskonna võitu andis suurima panuse Tristan Koskor, kes lõi kaks väravat. Koppeli sõnul on see loomulik ründaja roll ja hästi tehtud töö. «Ründajate põhiosa ongi väravate löömine, aga muidugi tuleb meeskonnas tervikuna ka teisi asju hästi teha. Ta kandis oma rolli hästi välja,» kinnitas ta.

263 pealtvaataja silme all teenitud võiduga seisab ​Tammeka liigatabelis 28 punktiga 6. kohal, kuid vahe eesoleva Viljandi JK Tuleviku meeskonnaga on ainult üks punkt. Hooaja lõpuks loodetakse jääda viiendaks. «Tabeli esinelik eristub selgelt, nende püüdmine on liiga suur amps, aga viiendat kohta jahime kindlasti. Teeme veel kõik, mis võimalik, et saavutada võimalikult hea koht,»​ lisas Koppel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles