Martti Raju: hetkel näeb plaan olümpialastele kahenädalast karantiini

Toimetas Karl Juhkami
Copy
EOK spordidirektor Martti Raju
EOK spordidirektor Martti Raju Foto: Eero Vabamägi

Eesti Olümpiakomitee spordidirektor Martti Raju teeb igapäevaselt tööd teadmisega, et Tokyo olümpiamängud järgmisel suvel toimuvad, aga need saavad ilmselt olema piirangute ja keeldude osas erilisemad kui kunagi varem.

Esialgu tänavu suvel toimuma pidanud, kuid koroonapandeemia tõttu aasta võrra edasi lükatud Tokyo suveolümpia peaks toimuma ligemale üheksa kuu pärast. Olümpiamängude avatseremoonia on planeeritud 23. juulile. 

Rahvusvaheline olümpiakomitee pole seni andnud ühtegi tähtaega, millal mängude läbiviimine lõplikult kinnitada, aga on julgustanud nii korraldajaid kui ka erinevate riikide olümpiakomiteesid ettevalmistustöödega jätkama, kirjutab ERR Sport

Jaapanis ja Tokyos on vastumeelsus olümpia läbiviimisele tasapisi kasvanud ja see on tingitud olukorrast maailmas. ROK soovib mängud läbi viia, arvestades maailmas ja Jaapanis kehtestatud reeglitega.

«Hetkel laual olev variant näeb ette olümpiale sõitjatele kahenädalase karantiini. Küll üritatakse seda teha kas olümpiakülas või eellaagrites suletud mullis. Ehk trenni saab teha ja olla, samuti aklimatiseeruda,» sõnas EOK spordidirektor Martti Raju, kes prognoosib Eesti delegatsiooni suuruseks 30-35 sportlast. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles