Soomlasest olümpiavõitja toonitas, et koroonaviirus kätkeb tippsportlasele suurt ohtu

Karl Mihkel Eller
Copy
Iivo Niskanen
Iivo Niskanen Foto: MATHIAS BERGELD via www.imago-images.de/imago images/Bildbyran/Scanpix

2018. aasta olümpiavõitja Iivo Niskanen tuletab meelde, et koroonaviirus võib kestvusalade sportlastele tekitada tõsiseid tüsistusi.

Soome koondise suusatajad ei taha algaval maailmakarika hooajal liigseid riske võtta. Soome rahvusringhäälingule (YLE) andsid sportlased üheselt mõista, et väljaspool MK-sarja nad startida ei soovi.

Murdmaasuusatamise MK-hooaeg on planeeritud samamoodi nagu varasematel aastatel. Algus tehakse novembris Rukal, millele järgnevad võistlused Norras, Šveitsis ja Saksamaal ning seejärel ootab ees Tour de Ski katsumus.

Niskanen toob välja, et kuigi tervise hoidmine on tippsportlase jaoks esmatähtis, on see algaval hooajal koroonaviirust silmas pidades eriti oluline. «Viirusesse nakatudes on võimalik, et sinu kopsude mahutavus kahaneb jäädavalt. See tähendab kestvusaladel osalevatele sportlastele suurt ohtu. Me peame viirusega koos elama ja seda austama,» ütleb Niskanen intervjuus YLEle.

Krista Pärmäkoski ütleb otsesõnu, et tema ei taha riske võtta. MK-sari peaks lõppema märtsikuu keskpaigas Pekingis, kus toimub 2022. aasta olümpiamängude kontrollvõistlus, kuid soomlanna kõhkleb, kas tahab nii pikka reisi ette võtta. «Ma kahtlen, kas julgen Pekingisse minna. Kesk-Euroopa on kindlasti ohutum valik,» ütles Pärmäkoski.

Lisaks uuriti sportlastelt, mida nad tulevast hooajast ootavad ja kas MK-sari saab toimuda algselt planeeritud kava järgi. Mitu Soome koondislast andis mõista, et on eesootavateks kalendrimuudatusteks valmis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles