Blogi ⟩ Portugalis võidutsenud Hamilton tõusis ajaloo edukaimaks sõitjaks

Lewis Hamilton Foto: XPB/XPB Images/PA Images/Scanpix
Postimees Sport
Copy

Võidusõidumaailma kuninglik sari F1 oli sel nädalavahetusel Portugalis Portimaos, kus sõideti hooaja 12. etapp. 66 ringi järel tundis võidurõõmu parimalt stardikohalt rajale saanud Lewis Hamilton, kellele see oli karjääri 92. etapivõiduks. Võistluse käekäiku saad järele lugeda allpool asuvast Postimehe blogist.

Kvalifikatsioon:

Portugali GP ajasõidus võimutses kuuekordne maailmameister Lewis Hamilton, kes sai parimal juhul kirja 1.16,652. Britile oli see karjääri 97. kvalifikatsioonivõit. Tiimikaaslane Valtteri Bottas, kes oli nobedaim kolmel vabatreeningul, kaotas talle 0,102 sekundiga. Kolmanda aja sõitis välja Red Bulli liider Max Verstappen (+0,252), kelle kõrvalt stardib homsele võistlussõidule Charles Leclerc (Ferrari). 

Portugali GP-le antakse stardipauk homme Eesti aja järgi kell 15.10. 

Kolmas vabatreening:

Taas oli kõige nobedam Bottas. 1.16,654 välja sõitnud soomlasele hingas aga tugevalt kuklasse tiimikaaslane Hamilton, kes jäi maha kõigest 0,026 sekundiga. Üleliia kaugele ei jäänud ka Red Bulli liider Verstappen (+0,158) ja AlphaTauri esinumber Pierre Gasly (+0,276).

Teine vabatreening:

Ka teisel vabatreeningul polnud vastast Bottasele, kes sõitis konkurentsitult parima ringiaja (1.17,940). Esikolmikusse mahtusid veel Max Verstappen (+0,595) ja Lando Norris (+0,803). Ootamatult aeglane oli valitsev meister Hamilton, kes jäi meeskonnakaaslase parimast ajast 1,368 sekundi kaugusele ja hõivas kaheksanda positsiooni.

Vabatreeningul toimus ka üsna karm avarii, kui Verstappen ja Lance Stroll esimeses kurvis enam kui 300 km/h kiirusel kokku põrkasid. Mõlema sõitjaga on kõik korras, kuid masinad said üsna suuri kahjustusi.

Strolli ja Verstappeni avarii:

Esimene vabatreening:

Esimest korda Algarve ringrajal sõidetava Portugali GP esimese vabatreeningu võitis endiselt Mercedese piloot. Sedapuhku näitas parimat kiirust soomlane Valtteri Bottas, kelle kiireima ringi ajaks märgiti 1.18,410. Bottase meeskonnakaaslane Lewis Hamilton jäi teisena soomlasest maha 0,339 sekundit. Mercedese piloodid sõitsid parima aja keskmise rehviseguga.

Kolmanda positsiooni hõivas kõige kõvemat ja aeglasemat rehvisesegu kasutanud Red Bulli piloot Max Verstappen, kelle parim ringiaeg oli Bottasest 0,781 sekundit kehvem. Head kiirust näitas ka Ferrari esisõitja Charles Leclerc, kes neljandana kaotas soomlasele 0,899 sekundit.

Üllatavalt head kiirust näitas vanameister Kimi Räikkönen, keda tavapäraselt pingerivi lõpust tasub otsida. Nüüd sai Alfa Romeo piloot kirja kaheksanda aja, kui kaotust kaasmaalasele kogunes juba enam kui poolteist sekundit.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles