Video ⟩ Jari-Matti Latvala tutvustas huvilistele uunikume täis töökoda

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala Foto: Sander Ilvest

Tänavuse hooaja eel WRC-sarja ukse taha jäänud rallisõitja Jari-Matti Latvala veedab suurema osa oma ajast Kesk-Soomes Tuuris paiknevas töökojast, mis on ühtlasi ka rallimuuseum. 

«Tere tulemast minu töökotta,» sõns 35-aastane Latvala hiljuti ühismeediasse postitatud videos, kus saab põgusalt tutvust teha tema, Marcus Grönholmi ja Mats Jonssoni Toyota Celicadega ning Mitsubishi Lancer Evo 3 ralliautoga, mis on Tommi Mäkineni 1996. aasta neljarattalise koopia. 

«Praegu on meil päris palju tööd, kahjuks. Aga seda kõike ma praegu teengi. See on minu töökoda ja siin ma putitan,» sõnas Latvala. 

Muuseumis on lisaks masinatele võimalik uudistada ka Latvala enda karjääri ning selle jooksul võidetud trofeesid.

Sel nädalavahetusel istus soomlane vahelduseks taas ise autorooli, kui osales enda isa Toyota Celica 2000 GT4 (ST165) masinaga Askola Granit-rallil. Ühepäevasel kruusarallil sõideti kõigest neli katset, mille kogupikkus oli 33,10 km.

Latvala võitis neljast katsest kolm ning edestas ralli kokkuvõttes Škoda Fabia R5ga kihutanud Kalle Markkaneni 6,3 sekundiga. Arto Soininen (Ford Fiesta R5) jäi kolmanana Latvalast maha juba 15,6 sekundiga. 

Enne ralli viimast, 6,77 km katset juhtis võidukihutamist aga Markkanen, kuid viimasel katsel pani Latvala kõik konkurendid kindlalt paika. Kas soomlane tundis, et ta au oli mängus, mistõttu surus gaasipedaali põrandasse?

«Nii oli, jah. Alustasime veidi ettevaatlikumalt, kuna ma ei julge isa autot katki sõita,» tõi karjääri jooksul 18 MM-etapil võidutsenud Latvala välja oma «tagasihoidliku» hoo põhjuse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles