VIDEO ⟩ Üleplatsimees Paasoja vedas tiimi liidriks, Kullamäe oli hädas visketabavusega

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Martin Paasoja palliga.
Martin Paasoja palliga. Foto: RealValladolidBaloncesto

Hispaania esiliigas mängivatest Eesti koondislastest olid nädalavahetusel võistlustules nii Martin Paasoja kui ka Kristian Kullamäe. Neist esimene võitis, teine kaotas.

Paasoja koduklubi Valladolidi Real alistas võõral väljakul 80:67 Coruna Leyma võistkonna. Suur töö tehti ära esimesel veerandajal, kus vastased hoiti vaid seitsme punkti peal, ise visati 27 silma.

Meie mees alustas mängu algviisikus. Ta teenis enim mänguaega, ligi 33 minutit, viskas üleplatsimehena 15 punkti, tabades sealjuures lähiviskeid neljast neli ning kolmeseid neljast kaks, ning noppis kaks lauapalli. 

Vastasvõistkonna üks resultatiivsemaid oli 10 silma toonud Augustas Peciukevicius. Leedulasest mängujuht on Eesti publikule väga tuttav, sest ta mängis aastaid nii Pärnus kui ka Tartu Ülikoolis. 

Kullamäe koduklubi Palma pidas võrdse lahingu Gironaga, kuid pidi kodusaalis vastu võtma 78:81 kaotuse. Kusjuures viimasele minutile mindi vastu veel minimaalses edus, ent lõpp kuulus vastastele. 

Eesti koondise mängujuhil oli võimalus seitse sekundit enne lõpuvilet mäng viigistada, ent kolmene lendas mööda. Algviisikusse kuulunud ja ligi 33 minutit mänginud Kullamäe oli kogu mängu tabavusega hädas. Väljakult sooritatud 11 viskes läbis korvirõnga vaid kolm. Tõsi, kõik viis vabaviset sopsasid ning kokku jäi tema arvele 13 punkti. 

Hispaania esiliigas mängib tänavu 19 võistkonda, esimest korda jagati tiimid kahte alagruppi. Valldolid on võitnud mõlemad seni peetud mängud, ühtlasi tõusti A-grupi liidriks. Palma pole veel võiduarvet avanud, kaotatud on mõlemad matšid, millega jagatakse veel kahe satsiga B-grupi viimast positsiooni.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore

Saksamaa esiliigas avas võiduarve Rain Veidemani koduklubi Rostock. Koduväljakul alistati 86:83 Leverkusen. Meie mees mängis kaks sekundit üle 20 minuti ning panustas kaheksa punkti. 

Kahe vooru järel hoiab Rostock liigatabelis seitsmendat kohta. Kõik pole veel aga hooaega alustanudki.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles