Tartu rattaklubi asendab Prantsusmaa hakklihamasinat

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Tartu 2024 rattur Markus Pajur kannab järgmisel hooajal Prantsusmaa profitiimi Arkea-Samsici särki.  FOTO: Margus Ansu
Tartu 2024 rattur Markus Pajur kannab järgmisel hooajal Prantsusmaa profitiimi Arkea-Samsici särki. FOTO: Margus Ansu Foto: Margus Ansu

Tartu 2024 rattatiimi juht Rene Mandri on kodumaal loonud süsteemi, mis on noortele ratturitele hüppelaud järgmise sammu tegemisel. Tänavu aitas ta karjäärile järgmise käigu sisse lükata kahel noormehel: 20-aastastel Markus Pajuril ja Rait Ärmil.

Pajur sõlmis lepingu professionaalse kontinentaalvõistkonnaga Arkea-Samsic, kelle kuulsaim sõitja on 2014. aasta Itaalia ja 2016. aasta Hispaania velotuuri võitja, kolumblane Nairo Quintana.

Prantsusmaa tiim valis 650 andeka noorratturi võimsusandmete järgi välja kümme talenti, keda hakati teravama pilguga jälgima. Arkea-Samsici huvi Pajuri vastu oli konkreetne, kuid esialgu ei soovinud tiim uut noorratturit kohe järgmiseks hooajaks palgale võtta. Skautingut tehti 2022. ja 2023. aastat silmas pidades.

Pärast augustis Prantsusmaal sõidetud U23 EMi olukord muutus. Pajur sai seal neljanda koha, kuid tema ette jäid napilt vaid kolm jooksikut. Pundifinišis oli eestlane kiireim ning see oli prantslastele oma väärtuse tõestamiseks piisav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles