Kanepi võitis Istanbuli turniiri finaalis endist tipptennisisti ja uuendas enda nimel olevat rekordit (1)

Postimees Sport
Copy
Kaia Kanepi
Kaia Kanepi Foto: Rob Prange/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Kaia Kanepi (WTA 105.) alistas Istanbulis peetud 25 000-dollarilise auhinnafondiga ITFi tenniseturniiri finaalis endise maailma teise reketi Vera Zvonjarova (WTA 183.) 6:3, 6:3.

Finaal:

Finaalis läks Kanepi esimest setti 3:0 juhtima. Seejärel õnnestus venelannal võita kaks järjestikust geimi, kuid lõpuks pani eestlanna paremuse maksma ja võitis avaseti 6:3.

Teises setis jäi Kanepi 2:3 taha, kuid võitis siis neli järjestikust geimi ja võttis sellega 6:3, 6:3 mängu- ja turniirivõidu.

Sellega uuendas ta ka enda nimel olevat ITF-i turniirivõitude rekordit, viies selle juba 17 peale.  11 triumfiga on tema lähim jälitaja meie praegune esireket Anett Kontaveit.

Mängu statistika:

Mängu statistika.
Mängu statistika. Foto: Kuvatõmmis

Poolfinaal:

Kanepil kulus maailma 169. reketi Jaqueline Adina Cristiani alistamiseks vaid üks tund ja kolm minutit. 22-aastane rumeenlanna jäi head esimest servi näidanud meie naisele alla 4:6, 2:6.

Finaalis kohtub Kanepi kas Zvonarjovaga.

Kaia Kanepi poolfinaali statistika.
Kaia Kanepi poolfinaali statistika. Foto: Kuvatõmmis

Veerandfinaal:

Kui kahes esimeses ringis kulus Kanepil enda vastase alistamiseks veidi üle tunni, siis duell Andrea Lazaro Garciaga (WTA 275.) oli juba tasavägisem. Eestlanna võitis avaseti 6:3, kuid teises läks kohtumine kiiresse lõppmängu, mille Kanepi lõpuks 9:7 võitis. 

Kanepi - Lazaro Garcia mängu statistika
Kanepi - Lazaro Garcia mängu statistika Foto: ITF

Teine ring:

Teises matšis kohtus Kanepi endast 20 aastat noorema, 15-se Lucie Havlickovaga (WTA 863.). Kuigi Tšehhi tulevikulootus võitles visalt, siis 2:6, 4:6 kaotusest pääsu polnud. Eestlanna vajas võiduks tundi ja 11 minutit. 

Foto: Kuvatõmmis

Esimene ring:

Kanepi avaringi vastaseks oli 21-aastane hispaanlanna Eva Guerrero Alvarez, kes eestlannale suurt vastupanus ei osutanud. Haapsallanna võitis avaseti 35 minutiga 6:1. Teises oli vastase vastupanu küll veidi suurem, kui 36 minutit hiljem oli 6:3 geimivõit ning 2:0 matšivõit ikkagi tõsiasi. 

Kanepi - Guerrero Alvarez statistika
Kanepi - Guerrero Alvarez statistika Foto: ITF

***

Kanepi jaoks on säärased turniirid olulised, kuna ta saab sealt koguda edetabelipunkte, et pääseda järgmise aasta esimesele suurele slämmile ehk Austraalia lahtistel otse põhitabelisse. 

Automaatselt saab rohelisel mandril põhitabelisse 104 paremat valgepallurit, ülejäänud kohad täidetakse vabapääsmete (8 tükki) ja kvalifikatsiooniturniiri abil. Prantsusmaa lahtiste ajal sõnas Kanepi, et kui ta tulevikus suure slämmi turniiridel otse põhitabelisse ei saa, võib ta karjäärile joone alla tõmmata.

Tiheda heitluse kohta saab lugeda SIIT! 

 
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles