Mati Alaver abistab taas Eesti suusatajaid (14)

Postimees Sport
Copy
Eesti suusakoondise peatreener Mati Alaver treeninglaagris Otepääl 2004. aasta juunis.
Eesti suusakoondise peatreener Mati Alaver treeninglaagris Otepääl 2004. aasta juunis. Foto: Lauri Kulpsoo

Eesti Suusaliit juhib treenerite, sportlaste, toetajate ja lapsevanemate tähelepanu, et igasugune koostöö dopingu tarvitamisele kallutamise eest kriminaalkorras karistatud Mati Alaveriga on keelatud, sest see võib rikkuda ametlikult sportlase karjääri.

Suusaliidu juhatus sai täna Soome suusaliidult kinnitatud info, et Mati Alaver aitab korraldada 4.-25. novembrini Soomes Olosel seitsmele Eesti suusaliidu liikmesklubi sportlasele laagrisse minekut ja seejärel osalemise 25.-30.novembril toimuval Ruka MK-etapil.

Sportlasi Soomes esindab Aivar Rehemaa oma klubi AR Pro Team kaudu, mis ei ole Eesti suusaliidu liige. Sportlastena on kaasas Marko Kilp, Karl Sebastjan Dremljuga, Johanna Udras, Steve Vahi, Kaarel Kasper Kõrge, Martin Himma ja Margaret Peterson.

Suusaliit on teavitanud kõiki ülalnimetatud sportlasi võimalike tagajärgede eest koostöö tegemisel Mati Alaveriga. Suusaliit ei tolereeri mitte ühelgi moel dopingu kasutamist ja/või selle kasutamisele kaasaaitamist.

Suusaliidu juhatus tuletab veelkord kõigile suusatajatele, treeneritele, klubide juhtidele ja lapsevanematele meelde, et dopingu kasutamise või tarvitamisele kallutamises süüdi mõistetud isikutega koostöö rikub ära sportlase karjääri, sest süüdimõistmise korral ähvardab neid kuni kaheaastane võistluskeeld.

Mati Alaverile on määratud:

  • Üheaastane kriminaalkaristus 1,5-aastase katseajaga – dopingu tarvitamisele kallutamises (kokkuleppemenetluses) | 14. novembril 2019 mõistis Harju maakohus
  • FISi poolt nelja-aastane võistluskeeld WADA 2015/FIS 2016 dopinguvastase reegli 2.9. Osavõtt rikkumise eest alates 28.08.2019 – 27.08.2023.

Eesti tippsuusatajad oma tiiva alla koondanud Aivar Rehemaa sõnul ei ole Mati Alaver kuidagi seotud Soome treeninglaagri korraldamisega. Küll aga tunnistas Rehemaa, et palus Alaverilt abi protsesside kiirendamiseks. 

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles