Eesti noorpoksijate meistrivõistlused pakkusid vägevaid emotsioone

Copy

Narvas toimunud juunioride ning koolinoorte Eesti meistrivõistlused poksis pakkusid vägevaid emotsioone ning andsid aimu, kes võiksid olla need tulevikutähed, kes riigi lipu all tegusid täiskasvanute seas lähitulevikus tegema hakkavad.

Juunioride ehk kuni 15-aastaste üks suuremaid nimesid Fjodor Kamanin (PSK, kuni 50kg) suutis finaalis alistada väga tugeva ja osava Igor Makarovi (OMK) kolmanda raundi ilmse ülekaaluga. Võiduga tõestas poksiperekonna noorim kasvandik, et liigub vanemate vendade Paveli ja Semjoni sammudes ning on suur tõenäosus, et üsna pea on kolmas Kamaninite dünastia kindamees meeste koondise üks esinumbritest.

Sama loodetakse ka kuni 52-kilogrammiste seas võitnud Dmitri Safronovist, kuni 68-kilogrammiste seas kullale tulnud Aleksandr Protkunasest (PSK) ning kuni 72-kilogrammiste seas domineerinud Artur Aleksejevist (Energia). Kõik nimetatud ei andnud finaalides oma vastastele võimalust ning lõpetasid matšid enne kolmandat raundi. 

Koolinoorte ehk kuni 17-aastaste seas peeti kokku 12 finaalimatši, millest lõpukellani jõudsid vaid viis. Ülejäänud neidud ning noormeeste matšides tuldi kuldmedalile suure ülekaaluga. Joosep Palm spordiklubist Kontakt alistas kuni 60-kilogrammiste finaalis vastase teises raundis. Kuni 70-kilogrammiste seas näitas klassi Makar Vdovizenko, kes oli kolmandas raundis üle Jakov Gorišnist (Kiviõli). Vjatšeslav Uit (Järve Boxing) lasi raskekaalus ehk üle 80-kilogrammiste seas matšil kesta vaid mõned minutid avaraundist. 

Neidude seas ei vääratanud favoriit Kristiina Bresovskaja (TÜ ASK), kes alistas Li Maksimovi (Energia) kohtunike ühehäälse otsusega. Pingeline duell peeti kaalukategoorias kuni 46-kilogrammi, kus Aleksandra Vlasenka (PSK) oli kohtunike 3:2 häältega üle Lauris Vaagenist (TÜ ASK).

Narvas toimunud meistrivõistlustel järgis poksiliit rangeid Terviseameti piiranguid, mistõttu pääses matše koha peale jälgima vaid kontrollitud hulk inimesi. Läbi otseülekannete jälgis finaalpäeva kokkuvõttes üle 6000 inimese. 

Matše on võimalik järele vaadata SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles