VIDEO ⟩ Leok tõmbab edukale karjäärile MM-sarjas joone alla

Postimees Sport
Copy
Tanel Leok
Tanel Leok Foto: Marko Saarm

Eesti krossisõitja Tanel Leok andis sotsiaalmeedias teada, et tänavune hooaeg jääb mehele MM-sarjas viimaseks.

20 aasta jooksul 524 etappi sõitnud Leok on hoidnud Eesti lippu pikalt motokrossi MM-sarjas pildil, kuid 35-aastane sportlane tundis, et tal saabus aeg lõpetada. «Viimased kaks MM-etappi on jäänud. Tõmban pika jutu kokku, et see aasta jääb mulle viimaseks MM-sarjas ja loodetavasti saan viimase stardi teha Lätis ja nõnda olekski see läbi. Miks? Ei hakkagi pikemalt rääkima, sest lühike ja konkreetne jutt,» sõnas mees ühismeedias.

Seda hooaega ongi jäänud sõita ainult kaks etappi, mis toimuvad Itaalias Pietramurataras. Nõnda saab ilmselt Leokit näha viimast korda rajal tuleval aastal Kegumsis, kus kihutati tänavu lausa kolmel korral. Hetkel pole veel täpselt teada, millal see võistlus võiks toimuda, kuna järgmise hooaja kalender pole veel paika saanud.

Leoki karjäär on olnud muljetavaldav. Ta tuli 2000. ja 2001. aastal juunioride maailmameistriks ning debüteeris MM-sarjas ainult 15-aastaselt. Karjääri parimaks hooajaks võib ta pidada 2006. aastat, mil saavutas tänu mitmle poodiumikohale kokkuvõttes viienda koha. Särav karjäär ei jäänud ka etapivõitudeta tugevaimas võistlusklassis. Tema kolm triumfi saabusid 2008. aastal Iirimal Dublinis, 2009. aastal Itaalias Faenzas ja viimane 10 aastat tagasi Hispaanias Bellpuigis.

Hetkel MM-sarjas 81 silmaga 21. positsiooni hoidev Leok on korduvalt esindanud ka Eesti koondist Rahvuste krossil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles