Positiivne koroonaproov lükkab Levadia - Flora kohtumise edasi

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Tallinna FCI Levadia - Tallinna FC Flora mäng lükkub edasi.
Tallinna FCI Levadia - Tallinna FC Flora mäng lükkub edasi. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Täna toimuma pidanud Premium liiga kohtumine Tallinna FCI Levadia - Tallinna FC Flora lükati edasi, sest ühe Levadia mängija koroonaproov osutus positiivseks.

Levadia mängija läks testima sel esmaspäeval, sest tema lähikontaktne andis positiivse koroonaviiruse proovi. Proovi vastus saabus teisipäeval. Mängija läbis teisipäeval kordustestimise, mille tulemus oli samuti positiivne. Mängija viimane kontakt meeskonnaga oli möödunud laupäeval.

Kõik teised Levadia mängijad ja treenereid andsid eile kell 14 ja täna hommikul kell 8 koroonaviiruse proovi. Mõlema testimise kõik proovid olid negatiivsed.

Tänaõhtune kohtumine lükati edasi, sest Levadia mängijad on lähikontaktsed ja koroonaviirusel on peiteaeg. Peiteaeg tähendab, et kuigi eile ja täna olid proovid negatiivsed, võib haigestumine lähipäevadel tekkida. Sarnase olukorra elas tänavu läbi näiteks Nõmme Kalju meeskond.

Seejuures on inimene võimeline nakatama teisi kuni 48 tundi enne sümptomite teket. Haigestumine tähendanuks terviseameti praktikat arvestades, et kõigile tänaõhtuses mängus osalevatele mängijatele, nii Levadia kui ka Flora rivistuses, oleks laienenud eneseisolatsiooni kohustus. See oleks tähendanud mängijatele kahenädalast sunnitud mängupausi.

Jalgpalliliit lubas mängu uue toimumisaja teada anda esimesel võimalusel.

Edasi lükkus ka täna toimuma pidanud Tipneri karikasarja kohtumine JK Narva Trans - Kohtla-Järve JK Järve. Edasilükkamise põhjus on Narva meeskonna mängija kokkupuude positiivse koroonaviiruse proovi andnud inimesega.

Teave kokkupuute kohta tuli täna ja mängija saadeti koheselt koroonaviiruse proovi andma. Proovi vastus ei laeku enne tänaõhtust mängu, mistõttu ei saanud kohtumist ette nähtud ajal pidada. Ka selle mängu uue toimumisaja lubas alaliit teatada esimesel võimalusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles